Meer dan 100 jaar ervaring!
100% Nederlandse producten
Voldoet aan de veiligheidsnormen!
Gratis verzending vanaf € 150,-
Van advies tot maatwerk

Werkhoogte en platformhoogte bij Rolsteigers

Werkhoogte en platformhoogte bij een rolsteiger staat altijd centraal tijdens het gebruik of bij de aankoop van een steiger. Wanneer je een aluminium rolsteiger zoekt voor een bepaalde klus, is het van belang dat je vooraf goed weet op welke hoogte je moet werken. Vaak krijgen wij bij ALGA bijvoorbeeld een aanvraag voor een aluminium rolsteiger van 8 meter. De vraag is dan of men de steigerhoogte, platformhoogte of juist de werkhoogte bedoeld, die bereikt moet worden.

Wat is Steigerhoogte?

Met de steigerhoogte wordt de totale hoogte van de rolsteiger bedoeld. De platformen liggen natuurlijk altijd minimaal 1 meter lager dan de totale steigerhoogte. Wanneer je werkt met een voorloopleuning ontstaat er in een mum van tijd een veilige werkplek op hoogte. Dit wordt de platformhoogte genoemd.

Werkhoogte Rolsteiger

De werkhoogte berekent men vanaf de platformhoogte. Dit doe je door 2 meter op te tellen bij de platformhoogte. Gemiddeld reik  je tot 2 meter in de lucht wanneer je jouw armen in de lucht steekt. Handig om te weten wanneer je een rolsteiger wilt gaan gebruiken of kopen. Je stemt eenvoudig jouw rolsteiger af op de juiste werkhoogte. Zo werk je altijd veilig en in de juiste verhouding, ongeacht de klus die jij moet uitvoeren. Je weet nu hoe je eenvoudig de werkhoogte en platformhoogte bij een rolsteiger kunt berekenen.

werkhoogte en platformhoogte bij een aluminium rolsteiger

Bepaal je de juiste hoogtemaat

Werkhoogte, platformhoogte en steigerhoogte

  1. Werkhoogte
  2. Steigerhoogte
  3. Vloerhoogte

Meer weten over aluminium rolsteigers?

Nu je het verschil weet tussen werkhoogte en platformhoogte, kun je eenvoudig aan de slag. Wil je meer weten over aluminium rolsteigers? Onze productinformatie op de website geeft antwoord op veel vragen. Wil je een persoonlijk advies? Stel jouw vragen dan gerust aan onze specialisten. Zij helpen je graag verder met al jouw vragen.

Wij helpen jou graag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.