Gratis verzending in Nederland vanaf € 150,-
Meer dan 100 jaar ervaring!
100% Nederlandse producten
Voldoet aan de veiligheidsnormen!
Van advies tot maatwerk

Doorvalbeveiliging lichtkoepels: geen vereiste maar noodzaak

De primaire functie van doorvalbeveiliging bij lichtkoepels is het voorkomen van ongevallen door het breken of barsten van het materiaal van de lichtkoepel. Dit is van vitaal belang in gebieden waar regelmatig onderhoud of toegang tot het dak vereist is. Doorvalbeveiliging  zorgt dus voor een veilige werkomgeving.

Doorvalbeveiliging ontworpen voor veiligheid.

Onze doorvalbeveiliging bestaat uit stevige roosters of hekwerken die over of rond lichtkoepels worden geplaatst. Deze zijn specifiek ontworpen om het gewicht van een persoon te dragen, zonder te breken of te buigen. Dit garandeert niet alleen veiligheid, maar ook duurzaamheid. In veel landen, inclusief Nederland, zijn er specifieke bouwvoorschriften die de installatie van doorvalbeveiliging verplicht stellen. De meest gangbare is de NEN EN 14122-3. Dit is de norm voor veiligheid van machines – vaste toegangsmiddelen tot machines en industriële installaties. Bij de norm NEN EN 14122-3 ligt de focus vooral op hekwerken en leuningen. Bij ALGA voldoen we niet alleen aan deze normen, we overtreffen ze, om de best mogelijke bescherming te bieden.

NEN EN 14122-3

Montage en Inspectie

De installatie van doorvalbeveiliging vereist expertise. Bij ALGA monteren we hekwerken en roosters op tegels, wat betekent dat structurele aanpassingen aan het dak niet nodig zijn. Deze tegels dienen ook als ballast, waardoor het hekwerk of rooster stevig blijft staan onder alle weersomstandigheden. Regelmatig onderhoud en inspectie zijn cruciaal om ervoor te zorgen dat de doorvalbeveiliging in topconditie blijft. Bij ALGA nemen we deze zorg uit handen, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid.

ALGA: specialist Dakveiligheid

Dakveiligheid en -toegang gaat veel verder dan alleen doorvalbeveiliging. Andere belangrijke onderdelen zijn kooiladders, gevelladders, vaste trappen met bordessen, en looppaden. Alle onderdelen samen spelen op hun manier een rol in het creëren van een veilige en toegankelijke werkomgeving op hoogte.

Bij ALGA begrijpen we dit als geen ander. Ons team van ervaren experts staat klaar om jou te voorzien van advies op maat en de beste oplossingen voor jouw specifieke situatie. Of het nu gaat om het kiezen van de juiste doorvalbeveiliging voor je lichtkoepels, het installeren van een veilige kooiladder, of het creëren van veilige zones en looppaden daken,

Dakveiligheid en veilige daktoegang

Heb je vragen over dakveiligheid of veilige daktoegang of wil je advies op locatie? Vraag het onze experts wij hebben de kennis en ervaring om je te helpen.