Gratis verzending in Nederland vanaf € 150,-
Meer dan 100 jaar ervaring!
100% Nederlandse producten
Voldoet aan de veiligheidsnormen!
Van advies tot maatwerk

Keuring Ladders en trappen

Werken op hoogte brengt risico’s met zich mee. In verband met de veiligheid en de wettelijke verplichting is de jaarlijkse keuring ladders en trappen belangrijk. De keuring NEN 2484 wordt uitgevoerd door een gecertificeerd keurmeester of deskundig persoon. Gebrek aan kennis van ladders en trappen in combinatie met onjuist gebruikte werkmethoden zijn vaak de oorzaak van ongevallen. Komt de oorzaak van het ongeval door gebreken aan de ladders en trappen zelf, dan is er sprake van ondeugdelijk materieel. Dankzij de keuring van ladders en trappen kun je als werkgever aantonen dat je “veilige” arbeidsmiddelen beschikbaar stelt aan jouw werknemers. Werkgevers en werknemers willen tenslotte maar één ding en dat is de klus waaraan gewerkt wordt zo veilig en snel mogelijk klaren.

ALGA verzorgt de jaarlijkse inspectie en keuring van ladders en trappen voor bedrijven door heel Nederland. Van aluminium-, houten-, kunststof ladders, trappen, rolsteigers, kooiladders, gevelladders en speciale constructies. De producten kunnen op onze inspectieafdeling en op locatie worden geïnspecteerd. Met de speciale uitgeruste inspectiewagens kunnen wij eventuele reparaties in de meeste gevallen ter plaatse uitvoeren, zodat iedereen direct weer aan de slag kan zonder dat het werk stil komt te liggen.

 

Hoe werkt de keuring ladders en trappen?

Goedgekeurde ladders en trappen worden voorzien van een inspectiesticker met daarop aangegeven voor welke datum (maand/jaar) het klimmateriaal weer moet worden geïnspecteerd. Ook ontvang je een rapportage met daarop alle punten waarop de ladders en trappen zijn gekeurd. Visuele controle door de gebruiker zelf blijft, naast de jaarlijkse keuring NEN 2484, het hele jaar door belangrijk. De jaarlijkse keuring blijft tenslotte een momentopname. Onze keurmeester kan alle ladders, trappen en rolsteigers ook voorzien van een uniek aluminium plaatje met daarop een uniek nummer dat onuitwisbaar op het klimmateriaal blijft zitten. Bij dit plaatje zit een beoordelingscertificaat dat 10 beoordelingsprocessen meegaat. Afgekeurde ladders en trappen worden door ons gelabeld en eventueel in overleg door ons afgevoerd en vernietigd.

Gediplomeerde keurmeesters

De keuring van ladders en trappen komt jaarlijks terug. We zien in de praktijk dat er ook steeds meer gekeurd moet worden volgens verschillende normen. Verschillende normen brengen vaak verschillende keurmeesters met zich mee. De keurmeesters van ALGA zijn extern opgeleid en hebben alle diploma’s op zak. Je maakt dus één afspraak met één keurmeester voor alle keuringen. Helder, overzichtelijk, snel en wel zo gemakkelijk.

Goedgekeurd materieel wordt voorzien van een inspectiesticker. Op de inspectiesticker staat, conform de eisen van de VCA, de volgende inspectiedatum vermeld, zodat je altijd duidelijk aantoonbaar met goedgekeurde ladders en trappen werkt.

Keuren Ladders En Trappen Keurmeester conform NEN 2484

Eén keurmeester voor alle keuringen

Waarom ALGA

  • Eén keurmeester, één aanspreekpunt
  • Jij bepaald de locatie op bedrijf of op een project 
  • Inspectiesticker en rapportage conform eisen VCA
  • Extern opgeleide en gecertificeerde inspecteurs

Wat kost een keuring NEN 2484?

Een vraag die regelmatig terugkomt is: Wat kost het keuren van ladders en trappen conform de NEN 2484/Warenwet? Dat is vooraf niet precies te zeggen omdat dit  o.a. afhankelijk is van de locatie waar de keuringen plaats moeten vinden, de hoeveelheid items die gekeurd moeten worden en de staat waar het materiaal zich in bevind. Ouder materieel vraagt in de regel meer aandacht.

Wil je meer informatie over wat het kost om ladders en trappen te keuren? We vertellen je er graag meer over, of vraag gelijk een offerte aan voor het keuren van jouw ladders en trappen.

Vraag direct een offerte aan