Gratis verzending in Nederland vanaf € 150,-
Meer dan 100 jaar ervaring!
100% Nederlandse producten
Voldoet aan de veiligheidsnormen!
Van advies tot maatwerk

Voor werkgever en werknemer is het een prettige gedachte dat er veilig wordt gewerkt met goedgekeurd en veilig gereedschap. De jaarlijkse keuring elektrisch gereedschap NEN 3140 vergroot niet alleen veiligheid, maar verlengt ook de levensduur van het gereedschap. 

Keuring elektrisch gereedschap NEN 3140

Als werkgever, maar ook als werknemer, is het een prettige gedachte dat er veilig gewerkt kan worden met goedgekeurd en veilig gereedschap. Het regelmatig controleren en inspecteren van gereedschap is niet alleen veiliger, de reparaties die daaruit voortkomen, verlengen ook nog eens de levensduur van het gereedschap. Daarnaast gelden de wettelijke verplichtingen dat  gereedschap moet voldoen aan de norm NEN 3140. De norm geeft eisen voor een veilige bedrijfsvoering van elektrische arbeidsmiddelen.

ALGA verzorgt de jaarlijkse inspectie en keuring van al het elektrisch handgereedschap. Het gereedschap kan op onze inspectieafdeling of bij de opdrachtgever op locatie gekeurd worden. De keuring bestaat uit twee onderdelen; Visuele inspectie en een meting/beproeving. Afhankelijk van de omstandigheden waaronder het materiaal gebruikt wordt, kan de interval van de keuringen worden aangepast. Onze specialisten geven daarover op basis van de resultaten uit de inspecties graag een passend en werkbaar advies.

 

Gediplomeerde Keurmeesters

Het keuren van elektrisch gereedschap komt jaarlijks terug. We zien in de praktijk dat er ook steeds meer gekeurd moet worden volgens verschillende normen. Verschillende normen brengen vaak verschillende keurmeesters met zich mee. De keurmeesters van ALGA zijn extern opgeleid en hebben alle diploma’s op zak. Je maakt dus één afspraak met één keurmeester voor uw alle keuringen. Helder, overzichtelijk, snel en wel zo gemakkelijk.

Goedgekeurd gereedschap wordt voorzien van een inspectiesticker. Op de inspectiesticker staat, conform de eisen van de VCA, de volgende inspectiedatum vermeld, zodat je altijd duidelijk aantoonbaar met up-to-date en goedgekeurd gereedschap werkt.

 

Keuring Elektrisch gereedschap NEN 3140

Eén keurmeester voor alle keuringen

Waarom ALGA?

  • Eén keurmeester, één aanspreekpunt
  • Jij bepaald de locatie op bedrijf of op een project 
  • Inspectiesticker en rapportage conform eisen VCA
  • Extern opgeleide en gecertificeerde inspecteurs

Afspraak maken Keuring Elektrisch Gereedschap

Wil je meer informatie over de het keuren van elektrisch gereedschap? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan, of maak gelijk een afspraak met één van onze keurmeester.

Maak direct een afspraak

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.