Gratis verzending in Nederland vanaf € 150,-
Meer dan 100 jaar ervaring!
100% Nederlandse producten
Voldoet aan de veiligheidsnormen!
Van advies tot maatwerk

Keuring Valbeveiliging

Werken op hoogte brengt risico’s met zich mee. In verband met de veiligheid en de wettelijke (verplichte) bepalingen, is het van groot belang dat valbeveiliging jaarlijks geïnspecteerd wordt door een gecertificeerd keurmeester of deskundig persoon.

Door het laten keuren van valbeveiliging kunnen werkgevers aantonen dat ze “veilige” arbeidsmiddelen beschikbaar stellen aan hun werknemers. Werkgevers en werknemers willen tenslotte maar één ding en dat is de klus waaraan gewerkt wordt zo veilig en snel mogelijk klaren

De  wettelijke eisen aan valbeveiliging

Producten die worden gezien als een een PBM (persoonlijk bescherm middel) vallen onder Europese normen waaraan PBM’s moeten voldoen. Voor valbeveiliging is dat norm NEN-EN 365. Tijdens de keuringen wordt er o.a. gekeken naar de eisen die in deze norm omschreven staan zoals;  aanwezigheid gebruiksaanwijzingen, status van onderhoud, is het materiaal schoon?, zitten er rafels aan de gordels?, verdere sporen van slijtage, zoals verkleuring, wat is de conditie van de stiksels en naden?, zijn er grove beschadigingen?, werken de sluitingen goed?, zijn de metalen delen vrij van corrosie?

De Arbowet verplicht werkgevers om deze de keuring valbeveiliging minimaal 1x per jaar uit te voeren. Wanneer het materiaal onder zware omstandigheden wordt gebruikt, is het aan te raden om de keuringen halfjaarlijks uit te voeren. Onze specialisten geven  daarover op basis van de resultaten uit de inspecties graag een passend en werkbaar advies.

gediplomeerde keurmeesters

Het keuren van uw materialen komt jaarlijks terug. We zien in de praktijk dat er ook steeds meer gekeurd moet worden volgens verschillende normen. Verschillende normen brengen vaak verschillende keurmeesters met zich mee. De inspecteurs van ALGA zijn extern opgeleid en hebben alle diploma’s op zak. Je maakt dus één afspraak met één keurmeester voor al jouw keuringen. Helder, overzichtelijk, snel en wel zo gemakkelijk. 

Goedgekeurd materieel wordt voorzien van een inspectiesticker. Op de inspectiesticker staat, conform de eisen van de VCA, de volgende inspectiedatum vermeld, zodat jij altijd duidelijk aantoonbaar met goedkeurde valbeveiliging werkt.

Keuren Valbeveiliging NEN EN 365

Eén keurmeester voor alle keuringen

Waarom ALGA?

  • Eén keurmeester, één aanspreekpunt
  • Jij bepaald de locatie op bedrijf of op een project 
  • Inspectiesticker en rapportage conform eisen VCA
  • Extern opgeleide en gecertificeerde inspecteurs

Afspraak maken keuring valbeveiliging

Wil je meer informatie over de het keuren van valbeveiliging? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan, of maak gelijk een afspraak met één van onze keurmeester.

Direct een afspraak maken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.