Gratis verzending in Nederland vanaf € 150,-
Meer dan 100 jaar ervaring!
100% Nederlandse producten
Voldoet aan de veiligheidsnormen!
Van advies tot maatwerk

Keuring Valbeveiliging en Hijsmiddelen

Werken op hoogte gaat hand in hand met bepaalde risico’s. In lijn met de veiligheidseisen en wettelijke voorschriften is het essentieel dat hijsmiddelen en persoonlijke valbeveiliging jaarlijks geïnspecteerd worden door een gecertificeerde keurmeester of een deskundige.

De inspectie van hijsmiddelen en persoonlijke valbeveiliging stelt werkgevers in staat om te bewijzen dat ze veilige arbeidsmiddelen aan hun werknemers ter beschikking stellen. Het ultieme doel voor zowel werkgevers als werknemers is het veilig en efficiënt voltooien van de toegewezen taken.

De  wettelijke eisen aan valbeveiliging

Hijskettingen, staalkabels en hijsbanden, beschouwd als hijsmiddelen, moeten voldoen aan de normen NEN 818. De inspectie houdt rekening met de eisen die in deze norm zijn vastgelegd, zoals het onderhoud, de staat van het materiaal, tekenen van slijtage en eventuele schade.

Producten die als persoonlijk beschermingsmiddel (PBM) worden beschouwd, zoals harnasgordels en valbeveiligingssystemen, moeten voldoen aan de Europese normen EN 361 en EN 363. De inspectie controleert de naleving van deze normen, waaronder de beschikbaarheid van gebruiksaanwijzingen, de status van onderhoud, de zuiverheid van het materiaal, slijtagesporen, de conditie van de stiksels en naden, eventuele zware beschadigingen, de werking van de sluitingen en de afwezigheid van corrosie op metalen delen.

De Arbeidsomstandighedenwet verplicht werkgevers om deze inspecties minimaal één keer per jaar uit te voeren. Bij zwaardere gebruiksomstandigheden wordt een halfjaarlijkse inspectie aanbevolen. Onze specialisten bieden op basis van de inspectieresultaten graag een passend en praktisch advies.

gediplomeerde keurmeesters

Het jaarlijks inspecteren van uw materialen is een terugkerende taak. In de praktijk zien we dat er steeds meer inspecties moeten worden uitgevoerd volgens verschillende normen. Dit brengt vaak meerdere keurmeesters met zich mee. Onze inspecteurs bij ALGA zijn extern opgeleid en hebben alle benodigde diploma’s. Zo heeft u één aanspreekpunt voor al uw inspecties. Dit is helder, overzichtelijk, snel en vooral gemakkelijk.

Goedgekeurde materialen krijgen een inspectiesticker. Op deze sticker staat de volgende inspectiedatum, volgens de eisen van de VCA, zodat het altijd duidelijk is dat u met goedgekeurde hijs- en valbeveiliging werkt.

Keuring Valbeveiliging en hijsmiddelen NEN 818 EN 361/363

Eén keurmeester voor alle keuringen

Waarom ALGA?

  • Eén keurmeester, één aanspreekpunt
  • Jij bepaald de locatie op bedrijf of op een project 
  • Inspectiesticker en rapportage conform eisen VCA
  • Extern opgeleide en gecertificeerde inspecteurs

Bij ALGA bieden we een inspectieproces met één keurmeester voor al uw keuringen. Onze inspecteurs zijn extern getraind en gecertificeerd, zodat u kunt vertrouwen op hun expertise. Bovendien geven we een inspectiecertificaat en rapportage die voldoen aan de eisen van de VCA, zodat u altijd kunt aantonen dat uw hijs- en valbeveiligingsmiddelen voldoen aan de normen. U kunt de locatie kiezen, of dat nu op uw bedrijfsterrein is of op een projectlocatie, wij zorgen voor een grondige en efficiënte inspectie. Kies voor gemoedsrust, kies voor ALGA.

Wat kost het keuren van valbeveiliging

Wat kost het keuren van Valbeveiliging? Dat is vooraf niet precies te zeggen omdat dit o.a. afhankelijk is van de locatie waar de keuringen plaats moeten vinden, de hoeveelheid items die gekeurd moeten worden.

Wil je meer informatie over wat het kost om valbeveiliging te keuren? We vertellen je er graag meer over, of vraag gelijk een offerte aan voor het keuren van jouw valbeveiliging.

Direct een offerte aanvragen