Gratis verzending in Nederland vanaf € 150,-
Meer dan 100 jaar ervaring!
100% Nederlandse producten
Voldoet aan de veiligheidsnormen!
Van advies tot maatwerk

Keuring Kooiladders en Gevelladders NEN-EN-ISO 14122-4

Kooiladders en gevelladders zijn niet meer weg te denken als een veilige en praktische (dak)toegang tot gebouwen. De wet vereist dat er een veilige daktoegang of, in geval van nood, een veilige vluchtweg aanwezig is.
Is er aan of op jouw pand een kooi- of gevelladder bevestigd, dan draagt je als pandeigenaar daarvoor de verantwoording. Het is daarom verstandig kooiladders en gevelladders jaarlijks te laten inspecteren en keuren. Iedere kooiladder en de wijze waarop deze is aangebracht kan per situatie verschillen.

ALGA heeft gecertificeerde keurmeesters in dienst die iedere situatie kunnen beoordelen en toetsen aan de norm NEN-EN ISO 14122-4. Onze keurmeesters werken aan de hand van een vooropgestelde checklist, zodat we er zeker van zijn dat alle cruciale onderdelen die de norm NEN-EN-ISO 12144-4 omschrijft, worden geïnspecteerd. Je hoeft na de keuring niet meer te twijfelen aan het veilig kunnen gebruiken van jouw kooi- of gevelladder.

Het keuren van kooiladders gaat net even verder, omdat je, naast eisen waar de ladder aan moet voldoen, ook kijkt naar de situatie rond de ladder (vertrekplaats). Ook de aankomstplaats, dus de dak situatie en/of dakrandbeveiliging, de manier van verankering, en de weersinvloeden op het materiaal worden in deze inspecties meegenomen.

Keurmeesters uit de praktijk

ALGA maakt en produceert al meer dan 50 jaar kooi- en gevelladders. Als fabrikant weet ALGA als geen ander wat er van een kooi- en gevelladders verwacht wordt. Onze keurmeesters worden met regelmaat in de productie ervan betrokken en kunnen met recht experts worden genoemd.

Het keuren van kooiladders komt jaarlijks terug. We zien in de praktijk dat er ook steeds meer gekeurd moet worden volgens verschillende normen.
Verschillende normen brengen vaak verschillende keurmeesters met zich mee. De keurmeesters van ALGA zijn extern opgeleid en hebben alle diploma’s op zak. Je maakt dus één afspraak met één keurmeester voor alle keuringen. Helder, overzichtelijk, snel en wel zo gemakkelijk.

Goedgekeurd materieel wordt voorzien van een inspectiesticker. Op de inspectiesticker staat, conform de eisen, de volgende inspectiedatum vermeld, zodat je altijd duidelijk aantoonbaar goedgekeurde kooiladders en gevelladders hebt.

Keuren Kooiladders en Gevelladders NEN EN 14122-4 Kooiladders keuren

Eén keurmeester voor alle keuringen

Waarom ALGA?

  • Eén keurmeester, één aanspreekpunt
  • Jij bepaald de locatie op bedrijf of op een project 
  • Inspectiesticker en rapportage conform eisen VCA
  • Extern opgeleide en gecertificeerde inspecteurs

Wat kost het keuren van kooiladders en gevelladders?

Een vraag die regelmatig terugkomt is: Wat kost het keuren van kooiladders conform de NEN-EN 14122-4? Dat is vooraf niet precies te zeggen omdat dit o.a. afhankelijk is van de locatie waar de keuringen plaats moeten vinden, de hoeveelheid kooiladders die gekeurd moeten worden en de staat waar het materiaal zich in bevind. Naast het materiaal wordt er bij een kooiladderkeuring ook gekeken naar de veiligheid van de vertrek een aankomstplaats en of die situaties ook voldoen aan de veiligheidseisen.

Wil je meer informatie over wat het kost om kooiladders te keuren? We vertellen je er graag meer over, of vraag gelijk een offerte aan voor het keuren van jouw kooi- en gevelladders

Vraag direct een offerte aan