Gratis verzending in Nederland vanaf € 150,-
Meer dan 100 jaar ervaring!
100% Nederlandse producten
Voldoet aan de veiligheidsnormen!
Van advies tot maatwerk

Keuring steiger

Rolsteigers zijn praktisch niet weg te denken in de bouw en renovatiesector. Rolsteigers worden vaak ingezet bij onderhoudswerkzaamheden door de timmerman, schilder en installateur. Door het gebruiksgemak en de lichte constructieonderdelen kunnen er snel gevaarlijke situaties ontstaan. De grootste gevaren zijn: valgevaar, omvallen van de rolsteiger en een verkeerde opbouw methode hanteren. Daarom is het belangrijk om uw rolsteiger jaarlijks te keuren en inspecteren volgens de norm NEN-EN 1004 op eventuele gebreken en ontbrekende onderdelen. Dankzij de steiger keuring  ben je er als werkgever van verzekerd dat jouw werknemers aan de slag kunnen met veilig en goedgekeurd materiaal. Daarmee voldoe je aan de plicht om veilige arbeidsmiddelen ter beschikking te stellen aan je werknemers.

Hoe werkt een steiger keuring?

De keuring steigers volgens de norm NEN-EN 1004 gebeurt o.a. middels een visuele inspectie van de constructie en onderdelen aan de hand van een checklist. Ook wordt er gekeken naar de aanwezigheid van de gebruikershandleiding, zodat je zeker weet dat alle onderdelen gekeurd worden en ook aanwezig zijn. Na de inspectie ontvang je een inspectierapport voor een sluitende administratie.

Gediplomeerde keurmeesters

ALGA maakt en produceert al meer dan 50 jaar ladders en trappen en rolsteigers. Als fabrikant weet ALGA als geen ander wat er van professionele rolsteigers verwacht wordt. Onze keurmeesters worden met regelmaat in de productie ervan betrokken en kunnen met recht experts worden genoemd.

Het keuren van rolsteigers komt jaarlijks terug. We zien in de praktijk dat er ook steeds meer gekeurd moet worden volgens verschillende normen. Verschillende normen brengen vaak verschillende keurmeesters met zich mee. De inspecteurs van ALGA zijn extern opgeleid en hebben alle diploma’s op zak. Je maakt dus één afspraak met één keurmeester voor  alle keuringen. Helder, overzichtelijk, snel en wel zo gemakkelijk.

Een goedgekeurde steiger wordt voorzien van een inspectiesticker. Op de inspectiesticker staat, conform de eisen van de VCA, de volgende datum voor de steiger keuring vermeld, zodat je altijd duidelijk aantoonbaar met goedgekeurde steigers werkt.

Keuring Rolsteiger NEN-EN 1004

Eén keurmeester voor alle Keuringen

Waarom ALGA?

  • Eén keurmeester, één aanspreekpunt
  • Jij bepaald de locatie op bedrijf of op een project 
  • Inspectiesticker en rapportage conform eisen VCA
  • Extern opgeleide en gecertificeerde inspecteurs

Afspraak maken keuring Steigers

Wilt je meer informatie over de het keuren van rolsteigers? vraag dan vrijblijvend meer informatie aan, of maak gelijk een afspraak met één van onze keurmeester.

Direct een afspraak maken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.