Gratis verzending in Nederland vanaf € 150,-
Meer dan 100 jaar ervaring!
100% Nederlandse producten
Voldoet aan de veiligheidsnormen!
Van advies tot maatwerk

Keuring en inspectie

Magazijnstellingen, klimmaterieel en handgereedschap worden onder wisselende omstandigheden gebruikt en zijn onderhevig aan slijtage. Slijtage brengt in de regel gevaren met zich mee, het is daarom noodzakelijk om gereedschappen jaarlijks te keuren.

interval van de keuring en INspectie

Volgens de is het verplicht Arbo-wet om deze inspectie minimaal 1x per jaar uit te voeren. Wanneer het gereedschap onder zware omstandigheden wordt gebruikt slijt het sneller. Daarom kan het in sommige gevallen verstandig zijn de keurinterval aan te passen en de keuring en inspectie halfjaarlijks uit te voeren. Onze keurmeesters geven hierover graag advies op maat. Dit advies komt tot stand op basis van de resultaten uit een risico inventarisatie en de keuring en inspectie. Door je materieel regelmatig te laten keuren kunt je aantonen dat je “veilige” arbeidsmiddelen beschikbaar stelt aan werknemers. Werkgevers en werknemers willen tenslotte maar één ding; dat is de klus waaraan gewerkt wordt, zo veilig en snel mogelijk klaren.

Normen keuring en inspectie

Keuringen van gereedschappen gebeuren conform de norm NEN 3140, valbeveiliging wordt gekeurd volgens de norm NEN-EN 365 en voor magazijnstellingen geldt de norm NEN-EN 15635. Ladders, trappen en rolsteigers worden gekeurd conform de norm NEN-EN 2484. Voor het keuren van kooiladders wordt de norm NEN-EN-ISO 14122/4 gehanteerd.

Waarom Alga?

Het keuren van uw materialen komt jaarlijks terug. We zien in de praktijk dat er ook steeds meer gekeurd moet worden volgens verschillende normen. Verschillende normen brengen vaak verschillende keurmeesters met zich mee. De inspecteurs van ALGA zijn extern opgeleid en hebben alle diploma’s op zak. Bij ALGA maak je dus één afspraak met één keurmeester voor alle keuringen. Helder, overzichtelijk, snel en wel zo gemakkelijk. Goedgekeurde materieel wordt voorzien van een inspectiesticker en kan daarna meteen weer gebruikt worden. Op de inspectiesticker staat, conform de eisen van de VCA, de volgende inspectiedatum vermeld, zodat u altijd duidelijk aantoonbaar met up-to-date materieel werkt.

  • Eén keurmeester, één aanspreekpunt
  • U bepaald de locatie op bedrijf of op een project
  • Inspectiesticker en rapportage conform eisen VCA
  • Extern opgeleide en gecertificeerde inspecteurs

Overzicht keuringen:

lees meer