Gratis verzending in Nederland vanaf € 150,-
Meer dan 100 jaar ervaring!
100% Nederlandse producten
Voldoet aan de veiligheidsnormen!
Van advies tot maatwerk
Alga Sterk in Maatwerk klimmateriaal

Professioneel Klimmateriaal

Ervaren specialisten

ALGA biedt alles op het gebied van professioneel klimmateriaal voor de bouw en industrie. Werken op hoogte brengt gevaren met zich mee, bij ALGA weten we dat als geen ander. Veilig werken staat bij ons daarom hoog in het vaandel! Al ons klimmateriaal wordt in onze eigen fabriek in Nederland geproduceerd en voldoet dan ook aan de hoogst gestelde normen. 

Bij  ALGA werken ervaren specialisten die de beste en veiligste oplossing voor het werken op hoogte willen bieden. Wij delen onze kennis graag, zodat mensen veilig en relaxt op iedere gewenste hoogte kunnen werken. Geen klus is ons te moeilijk! Onze specialisten geven advies op locatie en meten de oplossingen meteen in. Door nauw samen te werken met onze dealers weten we ieder project samen veilig naar de top te brengen.

Sterk in Maatwerk

Uniek: van productie tot realisatie

Montageteams van ALGA

ALGA werkt met eigen professionele montageteams die klimmateriaal plaatsen en monteren. Ze zijn volledig op de hoogte van de geldende normen en wetgeving. Je bent er daardoor zeker van dat ook de montage van jouw klimmateriaal aan de hoogste veiligheidseisen voldoet. Wanneer je een klimmateriaal bij ALGA koopt, kun je er voor kiezen de ladder, trappen of werkbordessen zelf te plaatsen of gebruik te maken van één onze montageteams.

Daarnaast werken onze teams veel samen met dakbedekkingsbedrijven en bedrijven die zijn gespecialiseerd in dakveiligheid. Het opereren in de hele keten van productie tot realisatie van de ladder aan de gevel maakt ALGA uniek. Wil je weten hoe wij voor jou aan de slag kunnen gaan? Vraag het onze klantenservice!

 

Ladders, trappen en rolsteigers

Veilig werken in bouw en industrie

De aluminium ladders en trappen van ALGA zijn al jarenlang een begrip in de bouw en industrie. Ons draagbaar klimmateriaal voldoet dan ook aan alle keuringseisen waar professionele trappen en ladders aan moeten voldoen, te weten; het Nederlandse besluit draagbaar klimmaterieel, de NEN 2484 en de Europese norm EN 131. Onze professionele rolsteigers zijn gemaakt van hoogwaardig lichtgewicht aluminium. Een standaard rolsteiger of een steiger op maat gemaakt. Een professionele steiger van ALGA voldoet altijd aan de NEN-EN 1004. De specialisten van ALGA hebben voor ieder project een veilige oplossing. Als professional weet je dan zeker dat je veilig en stabiel aan de slag kunt. Deze combinatie zorgt ervoor dat professionals in bouw en industrie voor ieder project een veilige werkplek op hoogte kunnen creëren.

Kooiladders en Gevelladders

Veilige toegang op hoogte

Veilige daktoegang creëren op hoogte vraagt om praktisch inzicht en kennis van normen en veiligheid. Want een veilige toegang vraagt veel meer dan alleen de plaatsing van een kooiladder of gevelladder. Het gaat over veiligheid op de vertrekplaats en aankomstplaats. Wordt valgevaar en/of struikelgevaar voorkomen, is er tijdelijke of permanente valbeveiliging aanwezig? ALGA is dé specialist in het realiseren van veilige toegang met kooiladders en gevelladders. Onze kooi- en gevelladders worden voor ieder project op maat gemaakt en voldoen standaard aan norm NEN-EN-ISO14122-4. Onze specialisten weten als geen ander waaraan een veilige daktoetreding of veilige machine toegang moet voldoen.

Alga is Sterk in maatwerk aluminium klimmateriaal en constructies

Maatwerk Aluminium Klimmateriaal

Sterk in Maatwerk

Speciaal op maat gemaakte aluminium ladders en trappen, op maat gemaakte aluminium kooi- en gevelladders, speciaal op maat gemaakte aluminium bordestrappen. Jouw wens is onze uitdaging. Wanneer een project nét dat beetje extra vraagt om op een veilige manier de klus te klaren, is het denken in oplossingen de specialiteit bij ALGA. De oplossing ligt dan vaak net even iets anders dan bij standaard klimvoorziening. Voor sommige projecten is de oplossing klein, voor andere projecten zijn de oplossingen groot en hebben ze meer impact. De specialisten van ALGA staan klaar voor iedere klus, onze vakmensen zijn voorbereid. Maatwerk kent geen grenzen totdat het 100% past.

meer over Maatwerk
Cursus keurmeerster ladders, trappen en rolsteigers. Cursus NEN 2484

Keuring en Inspectie

één keurmeester voor alle keuringen

ALGA heeft een aantal ervaren keurmeesters ladders, trappen en rolsteigers in dienst. Onze keurmeesters weten als geen ander waarop ze moeten letten bij klimmateriaal dat door professionals wordt gebruikt. Er wordt grondig naar de constructie gekeken, omdat wij onszelf ervan bewust zijn dat de ladder, trap of rolsteiger weer voor een jaar intensief wordt gebruikt. Verschillende keuringen vragen verschillende keurmeesters, maar niet bij ALGA. Naast klimmateriaal keuren wij ook valbeveiliging, elektrisch gereedschap en magazijnstellingen. Wel handig, je hebt zo maar één aanspreekpunt voor al jouw keuringen.

Onze keuringen
Cursus keurmeester ladders, trappen en rolsteigers. En de cursus keurmeester Kooiladders en gevelladders

ALGA Academie

Wij delen onze kennis

Doen wat je zegt en zeggen wat je doet. Of anders gezegd; wij delen graag onze kennis. Speciaal voor de professionals in bouw industrie en dakveiligheid hebben de specialisten van ALGA een aantal praktijkgerichte cursussen ontwikkeld. Veiligheid en veilig werken staan hierin centraal. Want veiligheid creëer je door samenwerking en door kennis te delen.

Bekijk het cursusaanbod

Zullen we samenwerken?

Twee kunnen meer dan één. Kunnen wij jou helpen met advies op locatie, of wil je dealer worden? Laat vrijblijvend je gegevens achter, we bellen je graag voor een eerste kennismaking.

Wij bellen graag terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.