Gratis verzending in Nederland vanaf € 150,-
Meer dan 100 jaar ervaring!
100% Nederlandse producten
Voldoet aan de veiligheidsnormen!
Van advies tot maatwerk

Kooiladders zijn een essentieel onderdeel van veilige en betrouwbare verticale toegang in diverse situaties, zoals industriële gebouwen, openbare gebouwen, telecommunicatie- en energie-infrastructuur, bouwsector, chemische en petrochemische industrie, en maritieme en offshore-industrie. Hoewel kooiladders een uitstekende oplossing bieden voor veilige daktoegang, kunnen ze ook problemen met ongewenste inklimmers veroorzaken. In dit blog bespreken we de oplossingen die ALGA biedt om kooiladders af te sluiten en zo onveilige situaties en vernielingen te voorkomen. Het is belangrijk om te benadrukken dat de pandeigenaar altijd eindverantwoordelijk blijft voor het waarborgen van de veiligheid op zijn terrein.

Afsluitbare Deur Kooiladder

Voorkom gevaarlijke situaties of vernielingen

Een afsluitbare kooiladder voorkomt ongewenste inklimmers

Bij openbare gebouwen waar kooiladders zijn toegepast voor veilige daktoegang of als vluchtroute, ontstaan er regelmatig klachten over ongewenste inklimmers. Deze onveilige inklimmers kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties of zelfs vernielingen aan of op het dak van jouw pand. Gelukkig zijn er eenvoudige oplossingen om de kooiladder af te sluiten en daarmee ongewenste inklimmers tegen te houden.

Kooiladder afsluiten? Ontdek de mogelijheden:

ALGA biedt verschillende afsluitvoorzieningen voor kooiladders om ongewenste inklimmers te voorkomen:

Afsluitbare klep

Een afsluitbare klep met slot is een eenvoudige manier om een kooiladder af te sluiten. Wanneer een kooiladder op een openbaar toegankelijk punt hangt, is het verstandig deze af te sluiten tegen ongewenste inklimmers. Een links of rechts scharnierende afsluitende klep voorkomt inklimming door ongewenste personen.

Afsluitbare deur

De afsluitbare kooiladderdeur met slot is geschikt voor kooiladders. De deur sluit het eerste klimgedeelte van een kooiladder in het geheel af tot aan de onderkant van de kooi. Bovendien heeft de deur aan de bovenzijde een klep die de kooi in het geheel afsluit. In deze combinatie weet je zeker dat inklimming door ongewenste personen niet mogelijk is. Net als bij de afsluitbare klep, is het verstandig om de kooiladder af te sluiten tegen ongewenste inklimmers als deze op een openbaar toegankelijk punt hangt.

Kooiladder met aanhaakladder

Bij een kooiladder met aanhaakladder ontbreekt het eerste klimgedeelte tot onder de kooi. Dit deel overbrug je als je de kooiladder wilt gebruiken met een losse aanhaakladder. De aanhaakladder gebruik je alleen wanneer je de kooiladder wilt betreden. Na gebruik hang je de aanhaakladder in de daarvoor bestemde, met een slot afsluitbare, ladder ophangbeugels. Door te werken met een aanhaakladder voorkom je ongewenste inklimmers. Daarom is de kooiladder type KLC4 aanhaak bij uitstek geschikt voor openbaar toegankelijke ruimtes.

De juiste afsluitvoorziening kiezen

Bij het kiezen van de juiste afsluitvoorziening is het belangrijk om rekening te houden met de locatie van de kooiladder en het type gebruik. Afhankelijk van de situatie kan een afsluitbare klep, een afsluitbare deur of een kooiladder met aanhaakladder de beste oplossing zijn. ALGA kan je adviseren over de meest geschikte oplossing voor jouw specifieke situatie.

Veilige daktoegang is essentieel

In diverse situaties, zoals industriële gebouwen, openbare gebouwen, telecommunicatie- en energie-infrastructuur, bouwsector, chemische en petrochemische industrie, en maritieme en offshore-industrie, zijn kooiladders essentieel voor het waarborgen van veilige en betrouwbare verticale toegang. Hoewel kooiladders uitstekende oplossingen bieden, kunnen ze problemen met ongewenste inklimmers veroorzaken. Gelukkig biedt ALGA diverse afsluitvoorzieningen voor kooiladders, zoals afsluitbare kleppen, afsluitbare deuren en kooiladders met aanhaakladders, om ongewenste inklimmers te voorkomen en zo een veilige en schadevrije omgeving te waarborgen.

Kooiladder deur

Pandeigenaar altijd eindverantwoordelijk

Kooiladder afsluiten? Vraag advies op maat

Uiteindelijk zijn pandeigenaren eindverantwoordelijk voor de veiligheid op hun terrein en dienen daarom zorgvuldig te overwegen welke afsluitvoorziening het meest geschikt is voor hun specifieke situatie. Neem contact op met ALGA voor een persoonlijk advies en de juiste oplossing voor jouw situatie, zodat je verzekerd bent van een optimale veiligheid en bescherming tegen ongewenste inklimmers.

Meer weten over Kooiladder mogelijkheden?

Vraag het de kooiladderspecialist