Gratis verzending in Nederland vanaf € 150,-
Meer dan 100 jaar ervaring!
100% Nederlandse producten
Voldoet aan de veiligheidsnormen!
Van advies tot maatwerk

Warenwet Test ladderdoppen en trapvoeten

De Warenwet in het veld vaak de norm NEN2484 genoemd stelt aan laddervoeten en trapvoeten hoge eisen als het gaat om de stroefheid van de voeten. Om de kwaliteit van ladderdoppen en trapvoeten te waarborgen schrijft de warenwet een beproeving voor. De test die uitgevoerd moet worden om te bepalen of de laddervoeten en trapvoeten met voldoende antislip zijn uitgevoerd is als volgt:

  • Een ladder met een minimale lengte van 300cm moet tegen de muur worden geplaatst onder een hoek van 75 graden, op een gladde ondergrond van met een waterbestendig schuurpapier korrel 320, glad geschuurd triplex kwaliteit B. 
  • Breng op de middelste sport een verticale kracht van 150kg en op de onderste sport een horizontale kracht van 25kg. De ladder mag tijdens deze beproeving niet meer dan 5mm wegglijden. 

De reden waarom we de test met jullie delen is om te laten zien hoeveel waarde er door de wetgever gehecht wordt aan een stevig fundament bij professioneel klimmateriaal. Bij Alga maken we al bijna 50 jaar ladders en trappen en weten als geen ander waar een goede ladder- of trapvoet aan moet voldoen. Door onze trapvoeten bestaan voor een groot gedeelte uit rubber gecombineerd met kunststof en een stevig anti slip profiel. Wanneer je de ladder of trapvoeten van Alga gebruikt onder jouw ladder en/of bordestrap ben je er zeker van dat je op een goed fundament je werkzaamheden kunt uitvoeren. 

Universele Ladderdoppen en trapdoppen

De verschillende ladderdoppen en trapdoppen van ALGA  zijn zo ontworpen en uitgevoerd dat dat ze naast alle ALGA ladders en trappen ook kunnen worden toegepast op andere bekende merken klimmateriaal. Het is natuurlijk altijd goed om voor aankoop de inwendige maatvoering van het ladder op trapprofiel op te meten. Je weet dan zeker dat  de ladder en trapdoppen passen bij jouw ladder of trap. Heb je aanvullende tips of vragen over de toepassing van onze ladderdoppen en trapvoeten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, we vertellen er graag meer over.