Gratis verzending in Nederland vanaf € 150,-
Meer dan 100 jaar ervaring!
100% Nederlandse producten
Voldoet aan de veiligheidsnormen!
Van advies tot maatwerk

Norm NEN 3140 elektrisch gereedschap 

Goed materiaal en veilig werken is niet alleen een kwestie van aankoop. Goed en professioneel materiaal aanschaffen is uiteraard een eerste goede stap. Vervolgens komt het aan op onderhoud en inspectie. De visuele inspectie door de gebruikers zelf, die niet zomaar klakkeloos hun electrisch handgereedschap uit de koffer kunnen pakken. Gebruikers moeten ook leren welke punten aandacht verdienen om er zeker van te zijn dat ze met veilig gereedschap aan de slag gaan. De belangrijkste rol is weggelegd voor de werkgever, die moet tenslotte voor goedgekeurd en veilig materieel voor zijn of haar mensen zorgen. Jaarlijkse keuring inspectie volgens de norm NEN 3140 geeft inzicht in de risico’s. Daarnaast geeft de norm NEN 3140 handvatten over hoe je de keuring en inspectie als werkgever het beste op kunt pakken.  

Jaarlijkse keuring elektrisch gereedschap

De jaarlijkse keuring en inspectie van elektrisch gereedschap die overigens ook wettelijk verplicht is, draagt bij aan een veilig werkklimaat. Los van de verplichting weet je na de keuring dat jouw gereedschap veilig is. Voor de werknemer maar zeker ook voor de werkgever is het een prettig idee dat je er alles aan gedaan hebt je materiaal veilig te houden. 

Dat neemt niet weg dat bedrijven de keuring en inspectie soms als een rompslomp ervaren. Geef de keuring en inspectie van uw elektrisch gereedschap dan uit handen aan een externe partij die gespecialiseerd is in keuringen. Je kunt ook binnen de eigen organisatie een verantwoordelijk en deskundig persoon aanwijzen. Natuurlijk help ALGA graag om jouw elektrisch gereedschap volgens de NEN 3140 te keuren. 

Hulp nodig bij de keuring en Inspectie?

Heb je hulp, tips of advies nodig, of wil je meer weten over onze inspecteur of werkwijze neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag verder.