Gratis verzending in Nederland vanaf € 150,-
Meer dan 100 jaar ervaring!
100% Nederlandse producten
Voldoet aan de veiligheidsnormen!
Van advies tot maatwerk

Bij ALGA maken we al bijna 50 jaar professionele ladders en trappen en weten dan ook als geen ander waar deze aan moet voldoen. De kwaliteitseisen die de warenwet op het gebied van draagbaar klimmaterieel voorschrijft kennen we als geen ander. Al onze producten voldoen aan de hoogste veiligheidseisen en  aan de Warenwet en NEN 2484 en zijn geschikt voor professioneel gebruik. Om onze ladders en trappen nog beter te maken hebben we onze ladders en trappen opnieuw uitgevonden. Dankzij deze doorontwikkeling voldoet ons klimmateriaal nog beter aan de wensen van de eindgebruiker.

Opsteekladders, reformladders en enkele ladders

Professionele ladders en trappen

Er wordt regelmatig gezegd; “een ladder is een ladder daar kun je niet veel anders van maken”. Deels klopt dat ook natuurlijk op iedere ladder kun je namelijk tot een bepaalde hoogte klimmen, dat geldt voor de opsteekladder, reformladder en enkele ladder. Maar naast de verschillende type ladders zijn er nog veel factoren die het gebruik van een ladder veel veiliger en comfortabeler maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de stabiliteitsbalk, ALGA heeft een nieuwe robuuste maar toch lichtgewicht stabiliteitsbalk voor een betere stabiliteit en grip. Het stavlak op de sporten is verbreed naar 30 mm. voor nog meer gebruikscomfort. 

De ladderbomen zijn standaard geanodiseerd zwart dat voorkomt dat de ladder zwart op de handen afgeeft. Los van het positieve effect geeft het de ladder ook een stoer en robuust uiterlijk. Bij de reformladder is de spreidstandbeveiliging veel gebruiksvriendelijker geworden en last but not least zijn de ladders ook lichter geworden zonder dat ze aan sterkte hebben ingeleverd. Een sterke en lichtgewicht ladder, dat klinkt voor iedere professional in bouw en industrie als muziek in de oren.

Enkel oploopbare trap, dubbele trap, industrietrap en/of bordestrap

Naast de ladders zijn ook de trappen aan een totale metamorfose ondergaan. Al onze trappen staan op nieuwe rubberen trapvoeten zodat je zeker bent stabiliteit. De trapstijlen zijn zwart geanodiseerd en de treden zijn standaard gemaakt van dicht kokerprofiel met een breed antislipprofiel. De Mammoet dubbele trappen zijn zelfs 30 mm. breder uitgevoerd waardoor het gebruiksgemak flink is toegenomen. De enkel oploopbare trap hebben een nieuw type bordes, ook het achterrek van de bordestrappen is een flinke metamorfose ondergaan. Door de verschillende aanpassingen zijn net als de ladders, ook de trappen wat kilo’s afgevallen. Het verplaatsen en vervoeren van de trappen is daardoor nog makkelijker geworden, dat is nog eens prettig werken.  

Eén keurmeester, één aanspreekpunt voor ladders en trappen

Keuringen en Inspectie arbeidsmiddelen

Veel bedrijven kennen onze inspecteurs van de jaarlijkse keuringen en inspecties van de ladders, trappen, rolsteigers, kooiladders en valbeveiliging. Sinds kort hebben onze inspecteurs een flinke bijscholing ondergaan en keuren ze ook magazijnstellingen volgens de norm EN 15635, elektrisch gereedschap volgens de NEN 3140. Wel zo handig, dat scheelt ondernemingen een hoop geregel. Eén aanspreekpunt, één keurmeester, één planning en één heldere en compleet overzichtelijke rapportage voor terugkerende jaarlijkse keuringen. 

Wij delen onze kennis van professioneel klimmateriaal

Cursus Keurmeester ladders en trappen

Onze jarenlange ervaring willen we graag delen. Daarvoor hebben we de ALGA academie ingericht. We bieden verschillende cursussen en opleidingen aan. Wie kan er tenslotte het beste overbrengen waar een keuring  van een kooiladder of het keuren van ladders, trappen en rolsteigers aan moeten voldoen? En daarnaast ook nog eens vertellen wat de meest kritische keurpunten zijn? Juist, degene die de producten maakt, die ze wettelijk test, zelf gebruikt en in het geval van kooiladders de personen die ze ook zelf plaatst en keurt. Alle kennis is er, geen vraag is onze docenten te gek. Zij weten immers wat er leeft in de praktijk en wat er wettelijk wel of niet is toegestaan.

Cursus keurmeester ladder, trappen en rolsteigers en de cursus keurmeester kooiladders volg je bij ALGA

Praktijk gerichte Cursussen

Cursus Keurmeester

ALGA verzorgt een een aantal praktijkgerichte cursussen. Deze cursussen en trainingen zijn bedoeld voor professionals die al keurmeester ladders en trappen en rolsteigers of  keurmeester kooiladders zijn. Wil je keurmeester worden?

Cursussen

Vragen over professionele ladders en trappen?

Heb je aanvullende vragen, of wil je meer weten over onze nieuwe professionele ladders en trappen, keuringen en/of cursussen? Neem dan gerust contact met ons op we helpen je graag verder.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.