Gratis verzending in Nederland vanaf € 150,-
Meer dan 100 jaar ervaring!
100% Nederlandse producten
Voldoet aan de veiligheidsnormen!
Van advies tot maatwerk

Je moet tegen een stootje kunnen, het is natuurlijk mooi gezegd maar hoe voorkom je nou dat je daadwerkelijk een fysiek stootje krijgt. Om te beginnen begint dat met een veilig werken. Als tweede geldt dat je naast veilig werken natuurlijk ook werkt met veilig en goed gekwalificeerd materiaal. Dat is precies waar ALGA voor staat. Onze gangways en bulwark ladders zijn zo ontworpen dat gebruikers handregels en andere steunen instinctmatig gebruiken.

De voornaamste oorzaken van (val-)ongevallen aan boord zijn:

  • Onvoldoende orde en netheid.
  • Ontbreken veilige toegang tot het schip.
  • Ontbreken veilige toegang tot het ruim.
  • Ongelijke vloeren.
  • Onbeschermde hoogten.
  • Dynamische omgeving en weersomstandigheden.

(bron: arbo-binnenvaart.nl)

Veilige Toegang Aan Boord

Gangway Norm

Veilige toegang aan boord

Geen schip is hetzelfde. Naast de standaard uitvoering van de gangway en de bulwarkladder is het ook mogelijk deze op maat te laten maken. Zo weet je zeker dat een gangway of reling trap altijd veilig te gebruiken is. Veiligheid staat in de maritieme sector hoog in het vaandel om die reden voldoen onze gangways voor de binnenvaart aan de norm NEN-EN 526. Voor de Gangways die geschikt zijn voor de zeevaart geldt de norm NEN-EN 7061. 

Veilige toegang aan boord

Wetgeving klimmateriaal

Veilig werken aan Boord

Naast een gangway of bulwark ladder heeft ook ieder schip een ladder aan boord. In de binnenvaart ook wel ruimladder genoemd. Ook ladders en trappen aan boord van schepen moeten voldoen aan de eisen die Warenwet stelt aan draagbaar klimmaterieel. Door jaarlijkse keuring en inspectie blijft de kwaliteit en veiligheid van klimmateriaal op een goed niveau. Dat is de 1e basis voor veilig werken aan boord. ALGA biedt keuring en inspectie van klimmateriaal op locatie aan. Kies je ervoor om op laad en los momenten de keuring en inspectie uit te voeren treed er geen tijdverlies op en is men zeker van veilig en gecertificeerd klimmateriaal. 

Veilige toegang aan Boord

Heb je aanvullende vragen, of wil je meer weten over onze klimmaterialen voor de maritieme sector? Neem dan snel contact met ons, op we helpen je graag verder. 

Klimmateriaal aan boord