Gratis verzending in Nederland vanaf € 150,-
Meer dan 100 jaar ervaring!
100% Nederlandse producten
Voldoet aan de veiligheidsnormen!
Van advies tot maatwerk

Overbruggen van hoogteverschillen

De opdracht omvatte het creëren van veilige toegang tot een radarmast voor noodzakelijk onderhoud en werkzaamheden. Het hoogteverschil van de bunker was door het schuin oplopende dakvlak de eerste uitdaging. Het vereiste een op maat gemaakt passage bordes dat de veiligheid van onderhoudspersoneel kon garanderen. 

Passagebordes Kooiladder Over Schuin Dak

Veilige toegang op hoogte

Het belang van passagebordessen

Passagebordessen zijn een belangrijk onderdeel als het gaat over veiligheid op hoogte. Voor dit project installeerden we een passagebordes dat een veilige oversteek bood van de bunker naar de radarmast. Het bordes elimineert het valgevaar en zorgt voor een stabiele ondergrond, waardoor werknemers met vertrouwen en veiligheid de mast kunnen bereiken en hun werk kunnen uitvoeren.

De rol van kooiladders in veiligheid

Kooiladders zijn een veelvoorkomende voorziening in veel industrieën waar werk op hoogte plaatsvindt. De kooiladders geïnstalleerd bij dit project zijn voorzien van afsluitbare deuren met aan de bovenkant kleppen die de opening van de kooi afsluiten. Het ontwerp van de deur met een klep is gericht op het voorkomen van ongewenst inklimmen. Zulke afsluitbare deuren zijn niet alleen een fysieke barrière maar dienen ook als een psychologische drempel tegen onbevoegde toegang.

Een belangrijk vraagstuk bij de radarmast was het voorkomen van ongeoorloofde toegang door mensen die van het uitzicht willen genieten. Dit risico wordt effectief beperkt door de afsluitbare deuren, waarmee alleen personeel met een sleutel toegang heeft tot de ladder.

Veilige toegang op hoogte

Pandeigenaren en hun verantwoordelijkheden

Het is belangrijk dat pandeigenaren weten dat zij de uiteindelijke verantwoordelijkheid dragen voor het voorkomen van ongewenst inklimmen. Want ook al is de inklimmer ongewenst, wanneer het misgaat is de pandeigenaar in eerste instantie verantwoordelijk. Goede voorzieningen zoals passagebordessen, hekwerken en afsluitbare deuren, zijn noodzakelijk om aansprakelijkheid te vermijden en te zorgen voor de veiligheid van zowel de gebruiker als de toevallige passant.

Het nemen van deze maatregelen toont niet alleen aan dat de eigenaar veiligheid serieus neemt, maar beschermt ook tegen mogelijke juridische gevolgen. De juiste toegangsoplossingen zijn dus niet alleen een investering in veiligheid maar ook in gemoedsrust.

ALGA: dé kooiladderspecialist

De realisatie van dit project laat het specialisme van ALGA in het leveren en monteren van veilige toegang op hoogte met kooiladders zien. Met veel aandacht voor de details, de aanpassing aan de specifieke omgeving en het naleven van de veiligheidsnormen staan veiligheid en het voorkomen van aansprakelijkheid bij deze realisatie centraal.

Veilige toegang op hoogte

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor veilige toegang met kooiladders? Of je nu een standaard of maatwerk kooiladder zoekt onze specialisten helpen jou graag!

Kooiladder op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.