Gratis verzending in Nederland vanaf € 150,-
Meer dan 100 jaar ervaring!
100% Nederlandse producten
Voldoet aan de veiligheidsnormen!
Van advies tot maatwerk

Wat is GVK (glasvezel versterkt kunststof)?

Glasvezel versterkt kunststof is een composietmateriaal dat bestaat uit een matrix van kunststof en versterkte glasvezel. De buiten- en de binnenwand van de profielen voor kunststof ladders en trappen worden door deze glasvezels versterkt in alle richtingen. De buitenzijde is afgewerkt met een oppervlaktevlies zodat de profielen glad en gebruiksvriendelijk zijn. Door deze methode worden sterke en lichtgewicht ladders, trappen, verrijdbare bordestrappen en werkbordessen gerealiseerd. Glasvezelversterkt kunststof wordt gebruikt om zijn sterkte, corrosiebestendigheid en het lichte gewicht. GVK wordt ook vaak gebruikt in toepassingen voor scheepsbouw, weg- en waterbouw, en lucht- en ruimtevaart.

6 Voordelige eigenschappen van GVK ladders en trappen

Naast het voordeel dat kunststof (GVK) een lichtgewicht product is heeft het nog verschillende eigenschappen, die zijn als volgt: 

  1. Zuurresistent / geen corrosie
  2. Verhoogde Thermische weerstand
  3. Elektrisch isolerend
  4. Anti elektrostatisch 
  5. RF transparant (RF= radiofrequentie transparant) 
  6. Mechanisch duurzaam / licht gewicht

Kunststof ladders en trappen in de praktijk

De bovenstaande eigenschappen zorgen ervoor de dat kunststof  klimmateriaal in de praktijk breed kan worden toegepast. Zo zien we de kunststof ladders en trappen omdat deze zuurresistent en minder gevoelig voor corrosie zijn vaker terug komen in waterzuiveringen, offshore, petrochemie, en de afvalverwerking. Omdat GVK daarnaast ook nog eens thermisch isolerend is van -35 tot wel +90 graden komen toepassingen bij hoogovens en koelcellen ook veel voor. 

In de praktijk zijn de elektrisch isolerend en anti elektrostatische de meest gevraagde eigenschap. Anti elektrostatisch is vaak een harde eis binnen de petrochemische branche. Elektrostatisch is veel gevraagd wanneer men werkzaam is een datacenter, telecom en natuurlijk de hele elektriciteits branche. Specifiek voor de telecom is met het oog op de ontwikkeling van het 5G netwerk, de radiofrequentie transparante eigenschap extra van toepassing. 

Vragen over GVK toepassingen?

Heb je vragen over de verschillende toepassingen, of wil je weten hoe jij kunststof ladders en trappen toe kunt passen? Onze specialisten staan voor je klaar. We vertellen er graag meer over.

Vragen over kunststof ladders en trappen