Gratis verzending in Nederland vanaf € 150,-
Meer dan 100 jaar ervaring!
100% Nederlandse producten
Voldoet aan de veiligheidsnormen!
Van advies tot maatwerk

De vraag “Wat is een goede Reformladder?  Is op verschillende manieren te beantwoorden omdat het in sommige gevallen natuurlijk afhankelijk is van de werkzaamheden die je met de ladder wilt uitvoeren. Belangrijk bij een reformladder is dat deze makkelijk in een de A-stand is te zetten. Wanneer een Reformladder in de A-stand staat, kan de ladder vrijstaand gebruikt worden. Dat wil zeggen; de ladder hoeft niet tegen een gevel of wand geplaatst te worden. 

Stabiliteitsbalk Reformladder 

Om de ladder vrijstaand stabiel in de A-stand te laten staan mag een stabiliteitsbalk natuurlijk niet ontbreken. De stabiliteitsbalk zorgt er namelijk voor dat je veilig en stabiel de ladder kunt gebruiken. De minimale breedte van de stabiliteitsbalk is vastgelegd in de de verschillende normeringen. Voor de geldende normen in Nederland te weten; de Warenwet en de NEN 2484 geldt dat er een formule voor is. De lengte van een stabiliteitsbalk is afhankelijk van de lengte van het 1e ladderdeel en de breedte van het ladderdeel. De formule voor de lengte van de stabiliteitsbalk bepaald is als volgt: breedte ladderdeel (b1) + 0,175 lengte ladderdeel tot scharnierpunt (L2) = basisbreedte ladder. ( b1 + 0,175 L2 = b2)

Wat is een goede reformladder

Veilig werken met een stabiliteitsbalk

Professioneel Klimmateriaal

De lengte van een stabiliteitsbalk voor een reformladder is afhankelijk van de lengte van het 1e ladderdeel en de breedte van het ladderdeel. De formule voor die de lengte van de stabiliteitsbalk bepaald is als volgt:

breedte ladderdeel (b1) + 0,175 lengte ladderdeel tot scharnierpunt (L2) = basisbreedte ladder. ( b1 + 0,175 L2 = b2)

Stabiliteitsbalken Reformladders

DE STERKSTE professionele LADDERs

De ladder type Manhattan is de sterkste reformladder van Nederland. Deze in Nederland geproduceerde reformladder heeft een een unieke hoekige vorm sporten. De sport wordt door de ladderboom geplaatst waardoor de sport nooit meer kan draaien. Vervolgens wordt deze vastgeklemd in het ladderprofiel de volgende en laatste stap is dat de sport gefelst wordt. Dankzij deze constructie is speling op laddersport onmogelijk geworden. Dankzij de hoge legering aluminium en de standaard zwarte coating is de ladder vrijwel ongevoelig voor corrosie.  De combinatie van het gebruikte materiaal en constructie heeft ervoor gezorgd dat de Manhattan reformladder een (test)belasting van 420 kg kan dragen. Dat is 20% sterker dan de Warenwet en ruim 60% sterker dan de Europese Norm EN 131 vraagt.

Sterke en lichtgewicht ladder

Reformladder kopen

Wil je meer weten over de Manhattan Reformladder of wil je een ladder kopen? dit kan eenvoudig en snel online of via onze klantenservice. Onze specialisten geven antwoord op jouw vragen over alle soorten professioneel klimmateriaal zodat je er zeker van bent dat de ladder die jij koopt past bij de werkzaamheden die je wilt uitvoeren. 

Veel gestelde vragen over Reformladders

Wat is een Reformladder?

Een reformladder is een ladder die bestaat uit 2 of 3 ladderdelen die zijn voorzien van een scharniersysteem waardoor de ladder in een A-stand geplaatst kan worden maar ook gebruikt kan worden als opsteekladder. De reformladder is standaard voorzien van een stabiliteitsbalk zodat de ladder in A-stand stabiel en stevig kan blijven staan. Reformladders worden in de regel gemaakt van aluminium en glasvezel versterkt kunststof (GVK)

Wat is een goede Reformladder?

Een goede reformladder voldoet aan de Warenwet en de NEN 2484 en bestaat uit 2 of 3 ladderdelen, is standaard voorzien van een stabiliteitsbalk zodat deze veilig en stabiel in zowel de A-stand en als uitgeschoven ladder gebruikt kan worden.

Wat is het verschil tussen een Reformladder en Opsteekladder?

De overeenkomst van beide ladders is dat ze als tweedelige en driedelige ladder geleverd worden. Het allergrootste verschil is het feit dat je een Reformladder naast dat je deze kan opsteken ook in een A-stand kan plaatsen. Een Reformladder kan dus vrijstaand in de ruimte geplaatst worden. Een Reformladder wordt dan ook wel de meest functionele ladder genoemd. 

Waarom geen uitgebogen voet bij een reformladder?

Omdat je een reformladder ook in een A-stand kunt plaatsen is het wettelijk verplicht deze ladder van een basisverbreding te voorzien zodat deze niet om kan vallen. Hoe langer de ladder, hoe breder de basisverbreding moet zijn.  Een professionele ladder moet in Nederland voldoen aan de Warenwet en NEN 2484. Een van de eisen is dat de sporten van de ladder een testbelasting van 350 kg. aan moet kunnen. Bij een Reformladder met uitgebogen voet zijn de onderste sporten te lang om dit gewicht te kunnen dragen en is de ladder afgekeurd voor gebruik. Om afkeur te voorkomen plaatst men dan sportlatten op de onderste sporten maar deze zijn in de praktijk hinderlijk en zorgen voor struikelgevaar. Met het oog op veiligheid en sterkte is een ladder met uitgebogen voet niet aan te bevelen.

Waar op letten bij het kopen van een Reformladder?

Waar moet je op letten bij het kopen van een Reformladder? Omdat een reformladder een veelzijdige ladder is die op meerdere manier gebruikt kan worden geven we je graag een paar tips mee waarop je moet  letten bij het kopen van een reformladder

  1. Bepaal vooraf voor welke werkzaamheden jij de ladder gaat gebruiken. Gebruik je de ladder binnen, buiten of onder omstandigheden waarvoor een GVK ladder nodig is.
  2. Gebruik je de reformladder binnen let dan op de lengte van de ladder en houd rekening met het feit dat je bij een 2 delige ladder deze maximaal tot de 4e sport van boven mag beklimmen. Een 3 delige reformladder mag je tot het scharnierpunt beklimmen mits je het topdeel ook hebt uitgeschoven.
  3.  Bepaal vooraf hoe lang de ladder moet zijn. Een ladder die je gebruikt om de overstekken te schilderen kan korter zijn dan een ladder die je gebruikt voor dak toegang. Met andere woorden hou rekening met werkhoogte en stahoogte

Hoe werk ik veilig met een Reformladder?

Werken op hoogte brengt gevaren met zich mee. Het is daarom belangrijk om veilig te beginnen aan de klus die voor je ligt. We geven je graag 3 tips mee om veilig te werken met een reformladder:

  • Plaats de reformladder niet op een hellend vlak, een zachte, oneffen of gladde ondergrond.
  • Reik niet te ver buiten de reformladder (maximaal 1 armlengte).
  • Steun niet met één voet op de ladder; de ladder kan gaan schuiven of kantelen

Hoe monteer ik de stabiliteitsbalk onder een reformladder?

De stabiliteitsbalk is bij een reformladder een verplicht onderdeel. De balk inclusief bevestigingsmateriaal vind je in de verpakking. Alle voorbereidingen zijn getroffen voor eenvoudige montage. Bekijk onze instructievideo: Hoe monteer ik een stabiliteitsbalk?