Gratis verzending vanaf € 150,-
Meer dan 100 jaar ervaring!
100% Nederlandse producten
Voldoet aan de veiligheidsnormen!
Van advies tot maatwerk

De vraag “Wat is een goede Reformladder?  Is op verschillende manieren te beantwoorden omdat het in sommige gevallen natuurlijk afhankelijk is van de werkzaamheden die je met de ladder wilt uitvoeren. Belangrijk bij een reformladder is dat deze makkelijk in een de A-stand is te zetten. Wanneer een Reformladder in de A-stand staat, kan de ladder vrijstaand gebruikt worden. Dat wil zeggen; de ladder hoeft niet tegen een gevel of wand geplaatst te worden. 

Stabiliteitsbalk Reformladder 

Om de ladder vrijstaand stabiel in de A-stand te laten staan mag een stabiliteitsbalk natuurlijk niet ontbreken. De stabiliteitsbalk zorgt er namelijk voor dat je veilig en stabiel de ladder kunt gebruiken. De minimale breedte van de stabiliteitsbalk is vastgelegd in de de verschillende normeringen. Voor de geldende normen in Nederland te weten; de Warenwet en de NEN 2484 geldt dat er een formule voor is. De lengte van een stabiliteitsbalk is afhankelijk van de lengte van het 1e ladderdeel en de breedte van het ladderdeel. De formule voor de lengte van de stabiliteitsbalk bepaald is als volgt: breedte ladderdeel (b1) + 0,175 lengte ladderdeel tot scharnierpunt (L2) = basisbreedte ladder. ( b1 + 0,175 L2 = b2)

Wat is een goede reformladder

Veilig werken met een stabiliteitsbalk

Professioneel Klimmateriaal

De lengte van een stabiliteitsbalk voor een reformladder is afhankelijk van de lengte van het 1e ladderdeel en de breedte van het ladderdeel. De formule voor die de lengte van de stabiliteitsbalk bepaald is als volgt:

breedte ladderdeel (b1) + 0,175 lengte ladderdeel tot scharnierpunt (L2) = basisbreedte ladder. ( b1 + 0,175 L2 = b2)

Stabiliteitsbalken Reformladders

DE STERKSTE professionele LADDERs

De ladder type Manhattan is de sterkste reformladder van Nederland. Deze in Nederland geproduceerde reformladder heeft een een unieke hoekige vorm sporten. De sport wordt door de ladderboom geplaatst waardoor de sport nooit meer kan draaien. Vervolgens wordt deze vastgeklemd in het ladderprofiel de volgende en laatste stap is dat de sport gefelst wordt. Dankzij deze constructie is speling op laddersport onmogelijk geworden. Dankzij de hoge legering aluminium en de standaard zwarte coating is de ladder vrijwel ongevoelig voor corrosie.  De combinatie van het gebruikte materiaal en constructie heeft ervoor gezorgd dat de Manhattan reformladder een (test)belasting van 420 kg kan dragen. Dat is 20% sterker dan de Warenwet en ruim 60% sterker dan de Europese Norm EN 131 vraagt.

Sterke en lichtgewicht ladder

Reformladder kopen

Wil je meer weten over de Manhattan Reformladder of wil je een ladder kopen? dit kan eenvoudig en snel online of via onze klantenservice. Onze specialisten geven antwoord op jouw vragen over alle soorten professioneel klimmateriaal zodat je er zeker van bent dat de ladder die jij koopt past bij de werkzaamheden die je wilt uitvoeren.