Gratis verzending in Nederland vanaf € 150,-
Meer dan 100 jaar ervaring!
100% Nederlandse producten
Voldoet aan de veiligheidsnormen!
Van advies tot maatwerk
Schuifladder kopen? Alga Schuifladder voor professioneel gebruik

De sterkste ladders van Nederland

Schuifladders van ALGA

Een schuifladder wordt gebruikt om een grote hoogte te overbruggen. We zien de traditionele schuifladder in de praktijk daarom steeds minder terug omdat de werkhoogte voor een ladder is vastgesteld op 7.5 meter. Met de schuifladders van ALGA bereik je eenvoudig een werkhoogte van 8 tot 11 meter. Werk je niet op grote hoogte dan kun je prima uit de voeten met een opsteekladder of reformladder. Voor glazenwassers geldt overigens een andere maximale werkhoogte op een ladder. De maximale werkhoogte op een ladder voor glazenwassers is vastgesteld op 12 meter.  

Ontdek alle schuifladders van Alga

Wanneer gebruik je een Schuifladder?

Het grote voordeel van een schuifladder is dat je deze eenvoudig tot grote hoogte kunt optrekken. Een schuif- of optrekladder is standaard uitgevoerd met gevelrollen, dit gecombineerd met het optrektouw maakt een schuifladder bij veel mensen in de praktijk een geliefd arbeidsmiddel. Ondanks dat de werkhoogte is vastgesteld op 7.5 meter mag je met een ladder een dak betreden tot 10 meter. Belangrijk is wel dat de ladder dan ook nog een meter uitsteekt boven de dakrand. We zien daarom dat schuifladders vaak door dakdekkers of mensen die daken inspecteren worden gebruikt. Moet je een bepaald dak hoger dan 7.5 meter vaker betreden dan is een permanente oplossing in de vorm van een kooiladder gewenst. 

Voordelen van een schuifladder

  • Dankzij het optrektouw en gevelrollen is de ladder snel en eenvoudig op te stellen tot grote hoogte. 
  • Uitgevoerd met Engelse valhaak zo weet je zeker dat de ladderdelen altijd goed geborgd zijn en jij veilig kunt klimmen.
  • Standaard uitgevoerd met een stabiliteitsbalk zodat je zeker weet dat je veilig en stabiel kunt werken 
  • Dankzij de unieke sport van ALGA heb je een breed antislip sta/loopvlak voor nog meer comfort. 

Nadelen van een Schuif- of optrekladder

  • Bij voorkeur met twee man opstellen (conform a-blad
  • Door de lengte niet altijd makkelijk te transporteren

ladder kopen?

Wil jij een ladder kopen of twijfel je of je moet kiezen voor een schuif- optrekladder of een andere 2 delige of 3 delige ladder?. Onze specialisten helpen jou graag verder. Je ontvangt tips voor gebruiksgemak en antwoorden op jouw vragen. Een ladder kopen is dankzij de specialisten van ALGA wel heel eenvoudig geworden.