Gratis verzending in Nederland vanaf € 150,-
Meer dan 100 jaar ervaring!
100% Nederlandse producten
Voldoet aan de veiligheidsnormen!
Van advies tot maatwerk
Kooiladder als vluchtladder met zelfsluitend poortje en uitstapoor voor veilige daktoegang

Kooiladder norm NEN-EN 14122-4

Zelfsluitend poortje kooiladders

Het zelfsluitend klappoortje is onderdeel van de standaarduitrusting en is heeft als functie de veiligheid van de gebruikers beter te waarborgen. De norm NEN-EN-ISO 14122-4 omschrijft het letterlijk vertaald; “Om te voorkomen dat een gebruiker in toegangsopening bij aankomst of vanaf het toegangsplatform door de opening valt, moet de opening voorzien zijn van een zelfsluitende poort”

De aanvullende eisen waarnaar verwezen wordt vermeld in de NEN-EN-ISO 14122-3 zijn als volgt:  Een zelfsluitende poort wordt gebruikt voor de doorgang van personen en moet voldoen aan de eisen van de aangrenzende vangrails. Afwijkend van 7.1.6 (leuningen) is een voetstootlijst niet vereist. Schuif- en breekpunten moeten worden vermeden.

Assortiment Kooiladders
Wat zegt de norm en14122 over een Zelfsluitend Klappoortje Voor Kooiladders

Een zelfsluitend poortje moet aan de volgende voorwaarde voldoen: 

  1. zelfsluitend, zelfsluitend kan bijvoorbeeld worden bereikt door veer of zwaartekracht.
  2. in gesloten positie gehouden maar niet vergrendeld,
  3. ontworpen om gemakkelijk te openen om  op het platform of de vloer te betreden 
  4. sluiten tegen een stevige stop om te voorkomen dat gebruikers ertegen duwen en door de opening vallen.
Zelfsluitend poortje voor kooiladders ook met een passagebordes

Keuring en inspectie Kooiladders

Kooiladder norm NEN-EN 14122-4

De meeste kooiladders worden onder deze norm geproduceerd en geleverd. Wanneer er onder deze norm geleverd en geplaatst wordt zal dat ook vaak middels een sticker op kooiladder vermeld zijn. Bij levering onder de norm EN 14122-4 is een zelfsluitend klappoort dus verplicht. Bij de jaarlijkse keuring en inspectie van Kooiladders zal de afwezigheid van een klappoortje dus leiden tot afkeur  totdat het klappoortje is aangebracht. Al met al zijn er best veel zaken waaraan een kooiladder moet voldoen. Ben jij soms ook het overzicht kwijt door de verschillende eisen en de wet en regelgeving? Bij ALGA staan we graag voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Wil je  zelf kennis opbouwen, dan zou de cursus duurzame en veilige toegangsmiddelen of de cursus keurmeester kooi- en gevelladders zomaar het antwoord op al jouw vragen kunnen zijn.

Keuring Kooiladders

Vragen over Kooiladders?

Heb je vragen over de norm voor Kooiladders NEN-en 14122, of de genoemde cursussen? Neem dan snel contact met ons op, we vertellen er graag meer over.

Wij geven antwoord op al je vragen!