Gratis verzending in Nederland vanaf € 150,-
Meer dan 100 jaar ervaring!
100% Nederlandse producten
Voldoet aan de veiligheidsnormen!
Van advies tot maatwerk

In elke industrie waar er wordt gewerkt op hoogte, is veiligheid van het grootste belang. Bij ALGA begrijpen we dit principe en bieden we innovatieve oplossingen die deze veiligheid garanderen. Met onze zelfsluitende veiligheidspoortjes, gemaakt van hoogwaardige materialen, maken we bestaande werkbordessen, bordestrappen en kooiladders weer veilig.

Zelfsluitende Veiligheidspoortjes of zelfsluitend klappoortje voor bordestrappen

Minimaliseren risico's is topprioriteit

Zelfsluitende veiligheidspoortjes: veilig werken op hoogte

Werken op hoogte brengt specifieke risico’s met zich mee, en het minimaliseren van deze risico’s is onze topprioriteit. Veiligheidspoortjes zijn een onmisbaar onderdeel van de veiligheidsmaatregelen op hoogte. Ze reguleren de toegang tot werkgebieden op hoogte en helpen zo valgevaren te verminderen.

Een zelfsluitend veiligheidspoortje moet aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoen. Het moet zelfsluitend zijn, wat doorgaans wordt bereikt door gebruik van een veer of zwaartekracht. Het poortje moet in gesloten positie worden gehouden, maar niet vergrendeld. Het is ontworpen om gemakkelijk te openen, zodat gebruikers veilig het platform of de vloer kunnen betreden. Tot slot moet het poortje sluiten tegen een stevige stop, om te voorkomen dat gebruikers er tegen duwen en alsnog door de opening kunnen vallen.

De NEN-EN-ISO 14122-4 norm en onze veiligheidspoortjes

Onze zelfsluitende veiligheidspoortjes voldoen aan de norm NEN-EN-ISO 14122. Deze norm stelt letterlijk: “Om te voorkomen dat een gebruiker in de toegangsopening bij aankomst of vanaf het toegangsplatform door de opening valt, moet de opening voorzien zijn van een zelfsluitende poort. Bovendien voldoen onze poortjes aan de aanvullende eisen vermeld in de NEN-EN-ISO 14122-3. Ze zijn ontworpen voor de doorgang van personen en voldoen aan de eisen van de aangrenzende leuningen.

Hoogwaardig aluminum en topkwaliteit scharnieren

Onze veiligheidspoortjes zijn vervaardigd van blank aluminium of gecoat materiaal, en zijn uitgerust met gegalvaniseerde of RVS scharnieren. Deze materialen zijn gekozen voor hun duurzaamheid en weerstand tegen zware industriële omstandigheden.

Kooiladder Op Maat Gemaakt conform Belangrijkste Wetgeving en Normering Klimmateriaal

Een veiligheidspoortje dat perfect past

Veiligheidspoortjes op maat gemaakt

Bij ALGA begrijpen we dat elke werkomgeving uniek is. Daarom bieden we zowel standaard veiligheidspoortjes als maatwerk oplossingen. Ongeacht de specificaties van je bestaande doorgang, we kunnen een veiligheidspoortje op maat maken dat perfect past. Om te beginnen beoordelen we je bestaande trap, kooiladder of werkbordes. Op basis hiervan adviseren we het best passende veiligheidspoortje – of dat nu een standaardmodel is of een op maat gemaakte oplossing. Je kunt ervoor kiezen om het poortje zelf te installeren maar wanneer gewenst, kunnen we ook zorgen voor vakkundige installatie. Je weet dan zeker dat je erop kunt vertrouwen dat je nieuwe veiligheidspoortje optimaal functioneert.

Verhoogde veiligheid met ALGA veiligheidspoortjes

Veilig werken op hoogte moet altijd veilig zijn. En met de zelfsluitende veiligheidspoortjes van ALGA wordt dat een stuk eenvoudiger. Deze poortjes voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en zijn ontworpen om in diverse industriële omgevingen te functioneren. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Stel al je vragen over zelfsluitende klappoortjes

Veel gestelde vragen over veiligheidspoortjes

Wat is een zelfsluitend veiligheidspoortje?

Een zelfsluitend veiligheidspoortje is een veiligheidsvoorziening die gebruikt wordt in situaties waar gewerkt wordt op hoogte en wordt vaak toegepast bij kooiladders, werkbordessen en bordestrappen. Het poortje sluit automatisch na het passeren, waardoor het risico op vallen door de opening vermindert. Het poortje moet gemakkelijk te openen zijn en in gesloten positie blijven, maar mag niet vergrendeld worden.

Aan welke normen voldoen de ALGA veiligheidspoortjes?

De veiligheidspoortjes van ALGA voldoen aan de strenge NEN-EN-ISO 14122-4 en NEN-EN-ISO 14122-3 normen. Deze normen hebben specifieke eisen voor de veiligheid van toegangen tot hoge werkplekken, en de ALGA veiligheidspoortjes voldoen hier volledig aan.

Wat is het voordeel van een veiligheidspoortje op maat?

Een op maat gemaakt veiligheidspoortje zorgt voor een perfecte pasvorm bij bestaande kooiladder, bordestrappen en werkbordessen. Dit betekent dat het naadloos integreert met jouw specifieke werkomgeving, wat de veiligheid en bruikbaarheid verhoogt. Zoek je een zelfsluitend veiigheidspoortje op maat? vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Of bekijk ons standaard assortiment veiligheidspoortjes.

Biedt ALGA montage ondersteuning voor de veiligheidspoortjes?

Ja, ALGA biedt volledige montage-ondersteuning voor hun veiligheidspoortjes. De prijs op de website is altijd exclusief montage, vraag hiervoor een offerte op maat op. 

Zijn de veiligheidspoortjes van ALGA zelfsluitend?

Ja, de veiligheidspoortjes van ALGA hebben een zelfsluitend mechanisme door het gebruik van Bommerscharnieren. Dit zijn scharnieren met een ingebouwde veer. Het poortje sluit hierdoor vanzelf nadat u hem heeft geopend, zodat het risico op vallen aanzienlijk wordt verminderd.