Gratis verzending in Nederland vanaf € 150,-
Meer dan 100 jaar ervaring!
100% Nederlandse producten
Voldoet aan de veiligheidsnormen!
Van advies tot maatwerk

Wat is een dakladder? Een dakladder is een ladder die speciaal is ontworpen voor hellende daken. De ladder is standaard voorzien van een nokhaak of nokbeugel waarmee de ladder achter de nok gehaakt kan worden. De Nokhaak is voorzien van wielen waarmee de ladder over het dak naar boven gereden kan worden. Wanneer de nokhaak boven de nok steekt kan de ladder gekanteld worden zodat de dakladder geborgd is achter de nok. Dankzij de afstandhouders die zijn voorzien van rubber voetjes zweeft de ladder min of meer boven het dakvlak. Zo is er voldoende vrije voetruimte om stabiel en veilig de ladder te beklimmen.

Dakladder van ALGA

Warenwet en gebruikersgemak

Waar moet een dakladder aan voldoen?

Dakladders moeten in de eerste plaats voldoen aan de Warenwet besluit draagbaar klimmaterieel. Zo weet je zeker dat de ladder voldoet aan de eisen voor professioneel gebruik. Daarnaast is het in de praktijk handig als de ladder licht van gewicht is. Een goede dakladder is comfortabel en geeft de gebruiker meer grip als sporten een breed stavlak hebben. Een belangrijk aandachtspunt dat vaak onderbelicht is bij dakladders, is de vrije voetruimte. Dit is de ruimte tussen de sport en het dakvlak. Dakladders die over veel vrije voetruimte beschikken worden als veiliger en comfortabeler ervaren. Bij voldoende voetruimte valt de sport achter de hak waardoor de stabiliteit wordt verhoogt. Wanneer de nokhaak is voorzien van grote wielen, is de ladder gemakkelijk omhoog te duwen. Ook over pannendaken. 

Ontdek onze professionele dakladders

EEN DAKLADDER MOET VOLDOEN AAN:

 • Warenwet
 • Licht van gewicht
 • Vrije voetruimte
 • Sporten met een breed stavlak
 • Nokhaak met grote wielen

Professionele ladders van ALGA

De dakladder van ALGA voldoet aan de bovenstaande criteria. De ladder is van 2 tot 5 meter als complete set leverbaar. Je kunt een dakladder van ALGA ook als modulaire ladder opbouwen. Je kiest dan voor een complete basisset die op zijn beurt weer verlengt kan worden met een koppelladder. Koppelladders van ALGA hebben standaard een lengte van 2.15 meter waarmee ieder dakvlak volledig bereikt kan worden. We geven je graag 6 voordelen waarom je moet kiezen voor een dakladder van ALGA: 

 1. Standaard als complete set geleverd 
 2. Stevig gelaste nokbeugel met extra grote wielen
 3. Nokbeugel/Nokbeugel voorzien van basisverbreding voor breed draagvlak
 4. Afstandhouders voor vrije voetruimte 
 5. Brede antislip sporten met 3 cm stavlak. 
 6. De dakladder voldoet aan de Warenwet & NEN 2484
 7.  (bonustip:) Met een dakladder werk je veilig op hellende daken

Dakladder kopen?

Wil jij een dakladder kopen of wil je meer weten over onze professionele ladders? Onze specialisten helpen jou graag verder. Je ontvangt tips voor gebruiksgemak en antwoorden op jouw vragen. Een dakladder kopen is dankzij de specialisten van ALGA wel heel eenvoudig geworden.