Gratis verzending in Nederland vanaf € 150,-
Meer dan 100 jaar ervaring!
100% Nederlandse producten
Voldoet aan de veiligheidsnormen!
Van advies tot maatwerk

Ladder kopen? 5 tips: 

Als je een een ladder wilt kopen vraag jezelf dan goed af voor welke doeleinden jij de ladder wilt gaan gebruiken. Wil je de dakgoot schoonmaken, moet je de nok van jouw woning bereiken en hoeveel meter moet je overbruggen? Door jezelf deze vragen te stellen kom je erachter welke ladder het beste bij jouw werkzaamheden past. En of je een reformladder, enkele ladder, telescopische ladder, opsteek- of schuifladder nodig hebt. We geven je graag 5 tips mee waarop je moet letten bij het kopen van een ladder: 

  1. Kijk altijd of de ladder voldoet aan de warenwet. Zo weet je zeker dat jouw ladder aan de hoogste veiligheidseisen/normen voldoet.
  2. Let op of de ladder is voorzien van een stabiliteitsbalk. Een stabiliteitsbalk zorgt ervoor dat de ladder stevig en stabiel staat.
  3. Hebben de sporten een antislip stavlak van 3 cm? Met een stavlak van 3 cm sta je stabiel en stevig. Zo werk jij stabiel en comfortabel op een de ladder.  
  4. Is de ladder voorzien van gevelrollen? Dankzij de gevelrollen gaat het opsteken van een ladder bijna vanzelf. 
  5. Let op het gewicht van de ladder. Bepaal vooraf hoe lang jouw ladder moet zijn dan voorkom je dat je extra kilo’s moet tillen tijdens het opstellen van de ladder.

Welk type ladder kopen?

Vraag jij jezelf af welk type ladder je moet kopen? Kijk dan eerst waarvoor je ladder wilt gaan gebruiken en bekijk aan de hand daarvan welke ladder het beste bij je past. ALGA heeft meer dan 16 verschillende type ladders in het assortiment, die op hun beurt weer zijn onderverdeeld in verschillende uitvoeringen zoals 2 delige en 3 delige ladders. Ieder type ladder heeft zijn eigen unieke eigenschappen die aansluiten bij de verschillende werkzaamheden. We richten ons nu op de 5  meest verkocht type ladders:

Enkele ladder kopen van het merk ALGA

Lichtgewicht in gebruik

Enkele ladder

Enkele ladder: De enkele ladder is licht in gebruik. Handig om bijvoorbeeld een enkele verdiepingsvloer en lage dakgoten te bereiken. In de bouw worden enkele ladders vaak bij steigers gebruik. In de transportwereld zie je bij vrachtwagens vaak een enkele ladders bij een trailer. In de scheepvaart wordt een enkele ladder ook wel ruimladder genoemd. De kleinste enkele ladder heeft een lengte van 1.75 m.  en de langste enkele ladder is wel 6.25 m. lang.

Voor- en nadelen enkele ladders: 

+ Lichtgewicht in gebruik 

– De enkele ladder is niet inschuifbaar, langere uitvoeringen zijn daardoor moeilijker op te bergen.  

enkele ladder kopen? Klik hier...
Opsteekladder kopen? Alga opsteek ladder voor professioneel gebruik

Gemakkelijk tot grote hoogte

Opsteekladder

Opsteekladder: De opsteekladder is leverbaar als 2 delige en 3 delige ladder. Je kunt daarnaast ook nog kiezen voor opsteekladder met of zonder stabiliteitsbalk. Het beste koop je een ladder met stabiliteitsbalk. Alleen in specifieke omstandigheden kun je een ladder kopen zonder stabiliteitsbalk. Werk dan met een ladderborgingspunt of laat de ladder uitvoeren met ladderhaken zodat je de ladder altijd kan borgen tijdens gebruik. 

Voor- en nadelen van opsteekladders: 

+ Gemakkelijk in gebruik om grotere hoogtes te bereiken

+ Dankzij de meerdere ladderdelen gemakkelijk op te bergen. Zeker als je gebruik maakt van ladder ophangbeugels. 

– Een opsteekladder kan niet losstaand (in de a-stand) opgesteld worden. 

Opsteekladder kopen? Klik hier...
Schuifladder kopen? Alga Schuifladder voor professioneel gebruik

Eenvoudig in- en uitschuiven

Schuifladder

Schuifladder: De schuifladder lijkt in gebruik een beetje op de opsteekladder alleen is deze ladder alleen als 2 delige ladder leverbaar en altijd voorzien van een optrekkoord. Je kunt met een schuifladder eenvoudig en snel een werkhoogte van ruim 11 meter bereiken. Door de lange ladderdelen is het optrekkoord daarom erg praktisch. Dankzij het koord wordt de ladder in de praktijk ook wel optrekladder genoemd. 

Voor- en nadelen schuifladders: 

+ Je bereikt snel en eenvoudig grotere hoogtes

+ Dankzij het trekkoord kun je de ladder eenvoudig in- en uitschuiven

– Een schuifladder is bij het opstellen van de ladder zwaarder in gebruik. 

Schuifladder kopen? Klik hier ...
Reformladder kopen? De reformladder van ALGA is beste en sterkste reformladder van Nederland

(TIP!) Van de Professionals uit de bouw & industrie

Reformladder

(TIP) Reformladder: De reformladder is ongetwijfeld de meest verkochte ladder. De reformladder is dankzij haar multifunctionele eigenschappen ook de meest veelzijdige ladder. Je kunt de reformladder namelijk losstaand opstellen in de A-stand maar ook als opsteekladder gebruiken. Deze stabiele en sterke ladder wordt zowel in de bouw, industrie maar ook door veel particulieren gebruikt. De reformladder is leverbaar als 2- en 3 delige ladder. Wil jij een goede, praktische en multifunctionele ladder kopen? Kies dan voor een Reformladder.

Voor- nadelen reformladders: 

+ Multifunctioneel te gebruiken in de A-stand en als opsteekladder. 

+ Kan dankzij de A-stand functie voor diverse werkzaamheden zowel buiten als binnen gebruik worden.

+ Dankzij de stabiliteitsbalk weet je zeker dat je altijd stabiel en veilig kunt werken. 

– Als de ladder staat opgesteld de A-stand mag je bij een 2 delige variant niet verder dan de 4e sport van boven klimmen. Bij de 3 delige reformladder je niet hoger dan het scharnierpunt klimmen. 

Telescoopladder van ALGA

Compact en eenvoudig te vervoeren

Telescoopladders

Telescoopladder: De telescoopladder is niet meer weg te denken. Er zijn inmiddels veel varianten van deze eenvoudig in- en uitschuifbare ladders. Wij onderscheiden de telescoopladder en telescopische vouwladder. De meest bekende telescoopladder is ongetwijfeld de ladder die je als een harmonica kunt uittrekken en inschuiven. Deze zeer compacte ladders kom je omdat ze zo weinig ruimte innemen in veel servicewagens tegen. Ze worden veelvuldig gebruikt voor lichte en schone (inspectie en installatie) werkzaamheden. Veel telescoopladders worden geïmporteerd uit China en voldoen zelden of nooit aan de Nederlandse Warenwet besluit draagbaar klimmateriaal.

Voor- en nadelen telescoopladders: 

+ Zeer compact en daardoor eenvoudig te vervoeren.

+ Lichtgewicht 

– Kwetsbaar in- en uitschuifsysteem, dit hapert snel zelfs bij  lichte vervuiling  

– Bij voorkeur niet gebruiken in een professionele omgeving.

Telescoopladder kopen? Klik hier...
Telescopische vouwladders van ALGA

(TIP!) Multifunctioneel & Veilig

Telescopische Vouwladders

(TIP) Telescopische schuifladder: Deze ladder is tegenover de bovenstaande telescoopladder sterk en veilig in gebruik. En is daarnaast ook nog eens multifunctioneel. kunt een telescopische vouwladder namelijk als enkele rechte ladder gebruiken maar ook in de A-stand plaatsen. Dit maak de ladder bijzonder gebruiksvriendelijk en praktisch in bijna alle situaties. Afhankelijk van de uitvoering (3-4-5 of 6 sporten) die je kiest is deze ladder erg compact en gemakkelijk te vervoeren. Wil jij een telescopische ladder kopen? Kiest dan voor een telescopische schuifladder. die is multifunctioneel sterk en geschikt voor professioneel gebruik. 

Voor- en nadelen telescopische vouwladders: 

+ Zeer compact en daardoor eenvoudig te vervoeren.

+ Multifunctioneel te gebruiken als rechte ladder en dankzij de A-stand ook vrijstaand te gebruiken.

+ Voldoet aan de Warenwet en dus geschikt voor professioneel gebruik.

– Door het scharnier en uitschuifsysteem iets zwaarder in gebruik. 

– Iets duurder in aanschaf

Telescopische vouwladder kopen? Klik hier...

Professionele ladders kopen 

Alle ladders die in Nederland op de markt worden gebracht moeten voldoen aan de Warenwet of de NEN 2484. De Warenwet kent geen verschil tussen een ladder voor particulier of professioneel gebruik. Alle ladders moeten aan de warenwet worden getoetst en verschillende testen en krachtinspanningen zonder gevolgen voor kwaliteit en veiligheid  van de ladder kunnen doorstaan. Wil je een ladder kopen? Kies dan altijd voor een professionele ladder. Je bent er dan in alle omstandigheden zeker van dat jij met veilig en goedgekeurd klimmateriaal aan de slag gaat. Twijfel je of de ladder die jij wilt kopen aan de Warenwet voldoet, vraag het dan na in de betreffende winkel, online shop of ga zelf op onderzoek uit. Wil je graag persoonlijk advies? Vraag het dan aan onze specialisten van de klantenservice, zij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.