Gratis verzending in Nederland vanaf € 150,-
Meer dan 100 jaar ervaring!
100% Nederlandse producten
Voldoet aan de veiligheidsnormen!
Van advies tot maatwerk
vaste aluminum trap van ALGA

Kies een aluminium trap die bij jouw situatie past

Vaste Aluminium trap op maat gemaakt

Iedere industriële omgeving is uniek, en hetzelfde geldt voor de toepassing van onze vaste trappen. Of je nu een trap nodig hebt voor een vochtige omgeving of voor zware belasting met PBM’s en gereedschappen, Alga heeft een passende oplossing en maakt vaste aluminium trappen op maat. We houden daarbij rekening met de locatie (binnen of buiten), de omstandigheden en zelfs de hoek van installatie (45 of 60 graden). Zomaar een paar punten die  cruciaal zijn om de perfecte vaste trap te garanderen.

Offerte vaste aluminium trap aanvragen
aluminium vluchttrap

5 tips voor realiseren van een vaste trap op maat

Vaste trappen op maat gemaakt

Standaardconfiguraties voldoen niet altijd aan alle behoeften. Daarom biedt Alga ook op maat gemaakte trappen. Na een grondige analyse van de werkplek en het beoogde gebruik, werken onze specialisten samen met jou om een trap te ontwerpen die precies past bij jouw situatie.

  1. Het te overbruggen hoogte/niveauverschil. Voor verschillende toepassingen gelden afhankelijk van de hoogte verschillende regels. Denk bijvoorbeeld een aan vluchttrap
  2. De graden stand van de trap. Je houd hiermee rekening met de frequentie van gebruik hoogte, het dragen van pbm’s en/of materiaal en gereedschappen
  3. De breedte van de trap. Hiervoor gelden wettelijke eisen standaard breedte is 800 mm. Dit kan aangepast worden daarom houd je rekening met het dragen van pbm’s en/of materiaal en gereedschappen ook hier is het belangrijk rekening te houden met wederkerig verkeer.
  4. Trapleuning. Moet er een trapleuning aan beide zijden? Hoe moeten de trapleuningen op de aankomstplaats aansluiten op bijvoorbeeld de bestaande situatie.
  5. Type treden. Wordt de trap binnen of buiten gebruikt. Is de omgeving droog, wordt er gewerkt moet vloeistoffen, of droge stoffen. Bestaat de kans dat er restmateriaal op de vloer of trappen/werkbordessen valt enz.
Ontdek ons assortiment vaste trappen
vaste trap voor veilige daktoegang

Altijd veilige toegang op hoogte

Waar moet je op letten bij het kiezen van een vaste aluminium trap?

De keuze voor een aluminium trap moet zorgvuldig worden overwogen. Aspecten zoals het doel van de trap (dagelijks gebruik, daktoegang, vluchttrap), het hoogteverschil dat moet worden overbrugd, de hoek van installatie en de breedte zijn allemaal cruciaal. Daarnaast spelen de omgevingsfactoren zoals het type treden, afhankelijk van of de trap binnen of buiten wordt gebruikt en de mogelijke blootstelling aan vloeistoffen of droge stoffen, een belangrijke rol in de besluitvorming. Om de veiligheid te vergroten kun je bijvoorbeeld ook nog kiezen om de open zijdes van de leuningen af te sluiten met ketting of een zelfsluitend poortje.

Vaste aluminium trap op maat gemaakt

Waarom kiezen voor Alga bij het kopen van een vaste trap?

Het kiezen van de juiste vaste trap kan een uitdaging zijn, maar met de expertise van Alga is het proces eenvoudiger dan ooit. Onze specialisten staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij elke stap, van selectie tot installatie.

De voordelen van Alga’s vaste aluminium trappen

Of je nu op zoek bent naar een standaard of op maat gemaakte oplossing, Alga’s vaste aluminium trappen voldoen altijd aan NEN EN 14122-3 zijn de perfecte keuze voor duurzaamheid, veiligheid en betrouwbaarheid in elke industriële setting. Vertrouw op onze expertise en jarenlange ervaring om de best mogelijke trapoplossing voor jouw behoeften te vinden.

Advies of een Afspraak?

Wil je meer weten over vaste aluminium trappen, of hoe jij een vaste trap in jouw situatie kunt toepassen? Wil je advies, of een afspraak op locatie?  Je bent er dan zeker van dat jouw trap 100% past en voldoet aan hoogst gestelde normen en veiligheidseisen. Onze specialisten staan voor je klaar!

Wij helpen je graag verder.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is het belangrijkste voordeel van het kiezen voor een aluminium vaste trap van Alga?

De aluminium vaste trappen van Alga zijn oersterk dankzij hun volledig gelaste constructie, voldoen aan de Europese norm NEN EN 14122-3 en garanderen maximale veiligheid voor gebruikers.

Is het mogelijk om een volledig op maat gemaakte aluminium vaste trap te krijgen?

Ja, Alga biedt maatwerk oplossingen voor situaties waarin standaardconfiguraties niet voldoen. Na een analyse van de werkplek en het beoogde gebruik, ontwerpen onze specialisten een trap die perfect aansluit op jouw behoeften.

Welke aspecten zijn cruciaal om te overwegen bij het kiezen van een vaste aluminium trap?

Enkele cruciale aspecten zijn het doel van de trap (bijvoorbeeld dagelijks gebruik, daktoegang, vluchttrap), het hoogteverschil dat overbrugd moet worden, de hoek van installatie, de breedte van de trap en de specifieke omgevingsfactoren zoals mogelijke blootstelling aan vloeistoffen of droge stoffen.

In welke gradenstanden kunnen de vaste trappen van Alga geplaatst worden en welke is het meest comfortabel?

Standaard worden vaste trappen van Alga onder een hoek van 45 of 60 graden geplaatst. Een hoek van 45 graden wordt over het algemeen als comfortabeler ervaren, vooral wanneer men PBM’s of gereedschappen draagt. In principe zijn alle gradenstanden mogelijk. Alga biedt maatwerk oplossingen voor situaties waarin standaardconfiguraties niet voldoen.

Wat is een zelfsluitend veiligheidspoortje?

Een zelfsluitend veiligheidspoortje is een veiligheidsvoorziening die gebruikt wordt in situaties waar gewerkt wordt op hoogte en wordt vaak toegepast bij kooiladders, werkbordessen en bordestrappen. Het poortje sluit automatisch na het passeren, waardoor het risico op vallen door de opening vermindert. Het poortje moet gemakkelijk te openen zijn en in gesloten positie blijven, maar mag niet vergrendeld worden.

Wat is de norm NEN-EN 14122-3?

In de NEN-EN-ISO 14122-3 staan Trappen, trapladders en leuningen centraal die dienen voor veilige machine- of daktoegang. 

Dit deel is van toepassing op Trappen, trapladders en leuningen die deel uitmaken van een machine. Dit deel van NEN-EN 14122 specificeert minimumeisen die ook van toepassing wanneer trappen en leuningen vereist zijn als het deel van het gebouw of de  constructie waar de machine is geïnstalleerd te betreden.