Gratis verzending in Nederland vanaf € 150,-
Meer dan 100 jaar ervaring!
100% Nederlandse producten
Voldoet aan de veiligheidsnormen!
Van advies tot maatwerk

Keurmeester NEN 2484

Veel bedrijven schakelen een externe keurmeester in voor de keuring en inspectie. We zien bij ALGA altijd dat er voor de bouwvakvakantie of kerstvakantie een piek in de aanvragen naar onze keurmeesters is. De keurmeesters van ALGA zijn breed opgeleid en verzorgen de keuring en inspectie van o.a ladders, trappen, rolsteigers, kooiladders, gevelladders, werkbordessen, elektrisch gereedschap, magazijnstellingen en valbeveiliging.  Natuurlijk zijn wij er op gericht ook in de piekperiodes alle aanvragen te verwerken om de keuringen en inspecties op locatie uit te voeren. Ben je soms wel eens bang de dat de keuringsdatum overschreden wordt? Dan is er geen nood aan de man, misschien schuilt er in jou wel een keurmeester?

Cursus keurmeester NEN 2484

Wist je dat? Je kunt als bedrijf ook zelf een keurmeester laten opleiden binnen de organisatie zelf de keuring en inspectie kan verzorgen. Tijdens de cursus Keurmeester NEN 2484 worden de normen NEN-2484 en NEN-EN 1004 theoretisch behandeld. De NEN-EN 1004 is de geldende norm voor rolsteigers. Tijdens de cursus staan we uitgebreid stil bij het wettelijke kader en de toepassing van verschillende technieken. Naast het theoretische en de toetsing daarvan ga je ook ladders, trappen en steiger onderdelen keuren in de praktijk. Je hebt dan als keurmeester direct de je eerste praktijkervaring al opgedaan voordat je aan de slag gaat in jouw eigen organisatie of bedrijf.

Keuren Ladders En Trappen Keurmeester

Keuren in de praktijk

Nadat je de cursus keurmeester heb gevolgd ken je de in en outs van norm NEN 2484 en de NEN-EN 1004. Daarmee kun je onderstaande producten producten keuren.

  • Ladders
  • Trappen
  • Rolsteigers
  • Vouwsteigers

In de praktijk zien zien we ook wel eens dat kooiladders en gevelladders gekeurd worden onder de norm 2484. Voor vaste ladders geldt een andere norm en moet het certificaat keurmeester kooi- en gevelladders worden behaald.

Inschrijven Cursus keurmeester NEN 2484

Ben je benieuwd of deze cursus wat voor jou of voor jouw bedrijf is? Heb je vragen over de cursus keurmeester ladders,  trappen en rolsteigers? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, we vertellen er graag meer over. Of schrijf je direct in!

Veel gestelde vragen over keuring, inspectie en reparatie

Wat is de NEN 2484?

De norm NEN 2484 laat zien aan welke eisen, definities en beproevingen professioneel draagbaar klimmateriaal (ladders en trappen) moet voldoen. Verder worden er in deze norm ook aanwijzingen gegeven voor het gebruik van professioneel draagbaar klimmateriaal in de praktijk. Deze norm komt overeen met de Warenwet en het besluit draagbaar klimmateriaal. De NEN 2484 wordt in de praktijk nog genoemd en gehanteerd als norm tijdens de jaarlijkse en verplichte keuring en inspectie van draagbaar klimmateriaal bij bedrijven. Maar de normcommissie komt niet meer bij elkaar. 

Is een keuring en inspectie van Klimmateriaal verplicht?

Ja. De Arbowet omschrijft dat werkgevers verplicht zijn om veilige arbeidsmiddelen beschikbaar te stellen aan hun werknemers. Dat maakt de keuring van klimmateriaal verplicht. De Frequentie van het keuren hangt af van de intensiteit waarmee het klimmateriaal wordt gebruikt. In de meeste gevallen volstaat een één jaarlijkse keuring en inspectie. Kijk in het overzicht naar de keuringen die ALGA kan verzorgen. 

Welke cursussen voor keuring en inspectie kan ik volgen?

Je kunt bij ALGA de cursus keurmeester ladders, trappen en rolsteigers en de cursus keurmeester kooiladders en gevelladders volgen. De cursussen worden standaard afgesloten met een toets. Bij een voldoende wordt het certificaat van keurmeester digitaal toegestuurd.

Is een certificaat voor keurmeesters verplicht?

Keurmeesters moeten kunnen aantonen dat zij voldoende en terzake deskundige kennis hebben om keuringen in inspecties te mogen uitvoeren. Een certificaat is daarbij een handig bewijsstuk.

Mag ik zelf mijn ladder, trap of rolsteiger aanpassen?

Nee. Het is niet toegestaan om aanpassingen te doen aan klimmateriaal. Alle ALGA producten worden geproduceerd volgens de geldende wetten en normen. Wanneer er een aanpassing aan het product wordt gedaan, voldoet het betreffende product niet meer aan de specificaties en kan het product in strijd zijn met de wetten en normen. De Arbeidsinspectie kan hiervoor zelfs een boete opleggen. Professioneel klimmateriaal moet jaarlijks gekeurd worden. Het goedkeuren van het product kan dan ook alleen als het product nog steeds conform productspecificaties is. Als laatste speelt ook de eigen veiligheid nog een grote rol. De kans op ongelukken is namelijk groter als er eigen aanpassingen aan het product zijn gedaan.

Mag ik zelf mijn ladder, trap of rolsteiger repareren?

Ja dat mag. Wanneer er onderdelen zijn versleten of ontbreken aan jouw ladder, trap of rolsteiger dan mag jij deze uiteraard vervangen en/of repareren. Belangrijk is wel dat je bij reparatie of vervanging alleen originele onderdelen gebruikt. Alle ALGA producten worden geproduceerd volgens de geldende wetten en normen. Wanneer het product met verkeerde of niet originele onderdelen wordt gerepareerd voldoet het betreffende product niet meer aan de specificaties.