Gratis verzending in Nederland vanaf € 150,-
Meer dan 100 jaar ervaring!
100% Nederlandse producten
Voldoet aan de veiligheidsnormen!
Van advies tot maatwerk

Aluminium verrijdbare bordestrappen in de praktijk

Aluminium verrijdbare bordestrappen zijn ideaal voor diverse werkomgevingen, zowel binnen als buiten. Dankzij hun lichte gewicht en weerbestendigheid zijn ze geschikt voor gebruik op luchthavens, magazijnen, industriële faciliteiten, winkels en openbare gebouwen. Ze bieden veilige en gemakkelijke toegang tot hogere niveaus voor onderhoud, inspectie, schoonmaak en andere taken.

Mogelijkheden tot maatwerk

Aluminium verrijdbare bordestrappen kunnen worden aangepast aan de specifieke wensen die aansluit op de werkomgeving. Bij ALGA bieden we op maat gemaakte bordestrappen, zoals verschillende hoogtes, aangepaste treden en leuningen, en speciale afwerkingen voor corrosiebestendigheid. Dit zorgt ervoor dat jouw bordestrap perfect aansluit op jouw werkzaamheden en omstandigheden.

Verrijdbare Bordestrap

lichtgewicht en corrosiebestendig

Aluminium als materiaalkeuze

Aluminium is een uitstekende materiaalkeuze voor verrijdbare bordestrappen vanwege zijn lichte gewicht en corrosiebestendigheid. In vergelijking met staal is aluminium eenvoudiger te verplaatsen en te hanteren, waardoor het ideaal is voor situaties waarin de trap regelmatig moet worden verplaatst. Bovendien is aluminium bestand tegen roest, waardoor het geschikt is voor buitengebruik en omgevingen met hoge vochtigheid.

Ontdek alle bordestrappen

Leuningwerk en zelfsluitende toegangspoortjes

Veiligheidsvoorschriften en gebruik:

Bij het gebruik van aluminium verrijdbare bordestrappen is het belangrijk om de aanbevelingen van de fabrikant en de relevante veiligheidsvoorschriften te volgen. Denk dan onder andere aan het gebruik van leuningen, zelfsluitende toegangspoortjes en andere veiligheidsvoorzieningen. Zorg ervoor dat de bordestrap op een vlakke, stabiele ondergrond staat en zet de wielen bij gebruik van de trap op de rem om beweging te voorkomen.

Arbowet verplicht periodieke keuring van een Bordestrap

Al sinds de invoering van de Arbowet is het periodiek keuren van verrijdbare bordestrappen verplicht geworden. Dit is een essentieel aspect van het waarborgen van de veiligheid en het efficiënt functioneren van deze trappen op de werkplek. De keuring van verrijdbare bordestrappen dient te geschieden conform de norm NEN-EN 14122, die specifieke eisen en richtlijnen vaststelt voor veiligheids- en prestatiecriteria. Door ervoor te zorgen dat jullie verrijdbare bordestrappen regelmatig worden gekeurd volgens deze norm, kun je de veiligheid van jouw medewerkers waarborgen, mogelijke risico’s en incidenten minimaliseren en voldoen aan de wettelijke vereisten die zijn opgesteld om een veilige werkomgeving te bevorderen.

ONDERHOUD EN INSPECTIE VAN VERRIJDBARE BORDESTRAPPEN

Regelmatige inspectie en onderhoud zijn essentieel om ervoor te zorgen dat jouw aluminium verrijdbare bordestrap veilig en efficiënt blijft werken. Controleer regelmatig op tekenen van slijtage, beschadiging of corrosie en vervang indien nodig onderdelen. Het is belangrijk om te zorgen voor een goed onderhoudsplan om de levensduur van een bordestrap te verlengen en een optimale veiligheid te garanderen.

Het kiezen van de juiste bordestrap

Bij het kiezen van een aluminium verrijdbare bordestrap is het belangrijk om de juiste hoogte, draagvermogen en functionaliteit voor jullie specifieke wensen vooraf te bepalen. Om de meest geschikte bordestrap voor jullie werkzaamheden te kunnen kiezen, moet je rekening houden met factoren zoals de benodigde hoogte, de werkomgeving, het gewicht van  gebruikte materialen of gereedschappen, de frequentie van gebruik en eventuele specifieke veiligheidsvereisten. Door goed te overwegen wat je nodig hebt, kunt je een bordestrap kiezen die perfect past bij jullie werkzaamheden en een veilige, efficiënte oplossing biedt.

6 Voordelen van aluminium verrijdbare bordestrappen:

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van aluminium verrijdbare bordestrappen, waaronder:

  1. Lichtgewicht: Aluminium is een licht materiaal, waardoor verrijdbare bordestrappen eenvoudig te manoeuvreren en te verplaatsen zijn.
  2. Corrosiebestendig: Aluminium (legering 6063-T66 & 6005A-T6) is van nature bestand tegen corrosie, wat betekent dat het minder gevoelig is voor roest en andere vormen van slijtage, vooral in vochtige of corrosieve omgevingen.
  3. Sterkte: Ondanks het lichte gewicht is aluminium sterk en duurzaam, waardoor het geschikt is voor zowel lichte als zwaardere belastingen.
  4. Flexibiliteit: Aluminium verrijdbare bordestrappen kunnen eenvoudig worden aangepast en op maat worden gemaakt om aan de specifieke eisen van uw werkomgeving te voldoen.
  5. Onderhoudsvriendelijk: Aluminium vereist over het algemeen minder onderhoud dan andere materialen zoals staal, wat betekent dat het minder tijd en moeite kost om je bordestrap in goede staat te houden.
  6. Duurzaam: Aluminium is een duurzaam en recyclebaar materiaal, wat betekent dat het een milieuvriendelijke optie is in vergelijking met sommige andere materialen.

Bordestrap: veilig en efficiënt

Aluminium verrijdbare bordestrappen bieden een veelzijdige, veilige en efficiënte oplossing voor het bereiken van hogere niveaus in verschillende werkomgevingen. Met hun lichte gewicht, corrosiebestendigheid en mogelijkheden voor maatwerk zijn ze ideaal voor uiteenlopende toepassingen. Door de juiste bordestrap te kiezen en aandacht te besteden aan veiligheidsvoorschriften en onderhoud, kun je ervoor zorgen dat je profiteert van de vele voordelen die aluminium verrijdbare bordestrappen te bieden hebben.

ALGA staat voor kwaliteit 

Bij ALGA streven we ernaar om de beste kwaliteit aluminium verrijdbare bordestrappen te leveren, afgestemd op jouw specifieke behoeften en vereisten. Onze expertise in maatwerk en jarenlange ervaring in de industrie stellen ons in staat om oplossingen te bieden die veiligheid, duurzaamheid en functionaliteit combineren.

Vraag het de specialislist!

Bent je geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem dan contact op met ons deskundige team om uw wensen te bespreken en ontdek hoe wij je kunnen helpen de perfecte bordestrap te vinden die aan al jouw eisen voldoet.

Vragen over bordestrappen