Meer dan 100 jaar ervaring!
100% Nederlandse producten
Voldoet aan de veiligheidsnormen!
Gratis verzending vanaf € 150,-
Van advies tot maatwerk

Met grote regelmaat krijgen we bij ALGA de vraag; heb ik een reformladder of opsteekladder nodig? Die keuze hangt natuurlijk af van de werkzaamheden waarvoor je de ladder gaat gebruiken. Gebruik je de ladder om alleen de dakgoot schoon te maken, of om het dak te betreden? Of wil je er ook installatiewerkzaamheden of onderhoudswerkzaamheden mee uitvoeren? In de praktijk zien we dat er in de bouw meer naar reformladders wordt gevraagd, terwijl dakdekkers meer om opsteekladders vragen. 

Het verschil tussen een reformladder en een opsteekladder? 

De overeenkomst tussen de verschillende ladders is in ieder geval dat beide typen ladders uit meerdere ladderdelen bestaan. En dat je een reformladder als opsteekladder kunt gebruiken, maar een opsteekladder niet als reformladder. Dit komt door het feit dat de reformladder in een A-stand kan worden geplaatst. Dit maakt een reformladder erg praktisch voor bijvoorbeeld installatiewerk in grote ruimtes. Omdat je dankzij de A-stand met een reformladder vrijstaand kan werken, is de ladder voor veel verschillende soorten werk te gebruiken.

Verschillende uitvoeringen ladders 

Allebei de typen ladders zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar. De reformladders zijn leverbaar als 2-delige en 3-delige ladder. De tweedelige reformladders zijn leverbaar t/m 20 sporten per ladderdeel en driedelige reformladders t/m 16 sporten. De reformladders van ALGA zijn altijd uitgevoerd met een stabiliteitsbalk en voorzien van een starre en drukvaste spreidstandbeveiliging. Je weet dan zeker dat je ook in A-stand stabiel en veilig kunt werken. 

De opsteekladders worden geleverd als tweedelige steekladder t/m 20 sporten en als driedelige steekladder t/m 16 sporten. Die vervolgens weer in drie verschillende uitvoeringen leverbaar zijn, namelijk; met rechte voet, uitgebogen voet en met stabiliteitsbalk. 

Wist je dat zowel de Reformladders als de opsteekladders ook als kunststof ladders geleverd kunnen worden? Kunststof ladders worden vaak toegepast in de Elektrotechnische branche en de voedingsindustrie. Kunststof ladders zijn elektrisch en thermisch isolerend en kunnen daardoor breed worden toegepast.

De Reformladder is een echte bouwladder

Dankzij de veelzijdigheid van dit type ladder wordt de reformladder het meest gebruikt in de bouw. Het grote voordeel van een reformladder is dat deze in verschillende posities gebruikt kan worden. Wil je een reformladder voor professioneel gebruik kopen? Dan geven we graag een paar praktische tips waarop je kunt letten.

3 tips bij het kopen van een Reformladder

Reformladder kopen?

  1. Is de ladder eenvoudig in een reformstand te zetten
  2. Is er een drukvaste spreidstandbeveiliging aanwezig? (dit is bij de keuring verplicht)
  3. Denk vooraf goed na voor welke werkzaamheden je de ladder wilt gaan gebruiken. En bepaal aan de de hand daarvan de lengte. 
Bekijk alle Reformladders