Gratis verzending in Nederland vanaf € 150,-
Meer dan 100 jaar ervaring!
100% Nederlandse producten
Voldoet aan de veiligheidsnormen!
Van advies tot maatwerk

Wat is een ladderborgingspunt? Een ladderborgingspunt is een eenvoudige U-vormige beugel die ervoor zorgt dat de ladder bij gebruik op hoogte niet zijwaarts of onderuit kan glijden. Een goede ladderbeugel voorkomt valgevaar bij daktoetreding en is een vast onderdeel van de ladder opstelplaats. 

Waarom een Ladderborgingspunt?

Ladderborgingspunten zijn er in verschillende uitvoeringen. In de basis doen alle ladderbeugels allemaal waarvoor ze zijn gemaakt. Ze zorgen ervoor dat een (draagbare) ladder niet kan schuiven wanneer deze gebruikt wordt voor daktoegang. Een ladderborgingspunt wordt vaak gemonteerd aan de dakrand en is geschikt voor bijna alle ladders.

Wanneer een draagbare ladder gebruikt wordt voor daktoegang moet de ladder onder een hoek van 70˚ – 75˚ graden geplaatst worden. Daarnaast moet de ladder minimaal 1 meter boven de dakrand uitsteken zodat tijdens de zijwaartse uitstap van de ladder op het dak de ladder met beide handen vastgehouden kan worden. Precies voor die uitstap van ladder naar dak is het ladderborgingspunt belangrijk. Juist tijdens het uitstappen is de kans dat de ladder gaat glijden dan het grootst is. 

Verschillende ladderborgingen 

ALGA maakt verschillende ladderborgingen die in verschillende dak situaties zijn te gebruiken. Belangrijk detail is dat bij beide ladderborgingen van ALGA de ladder flexibel te plaatsen is. Bij ladderbeugels waar een de sport van de ladder over een vaste hoeklijn geplaatst moet worden is de ladder niet altijd in de juiste hellingshoek te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de ladder te steil of te ver onderuitgezakt komt te staan.

Ladderborgingspunt Gecoat Met Gesp 800046

Ladderborgingspunt met Gesp

Met dit ladderborgingspunt creëer je eenvoudig een veilige daktoegang. Dit ladderborgingspunt is standaard grijs gecoat en heeft daardoor een rustige uitstraling aan de gevel. Dankzij de brede rug met voorgeboorde gaten is deze ladderbeugel eenvoudig te bevestigen aan de gevel. Deze ladderbeugel voorkomt het zijwaarts wegglijden van de ladder en dankzij de rode veiligheidsgesp is het ook niet mogelijk om de ladder achteruit te kantelen. Zo werk je veilig en stabiel op hoogte.

Ladderborgingspunt gecoat kopen?
Ladderborgingspunt Met 2 Stangen 800045

Ladderborgingspunt met 2 stangen

Met dit ladderborgingspunt creëer je eenvoudig een veilige daktoegang. Dit borgingspunt heeft een extra stevige hoekconstructie en is eenvoudig te bevestigen aan de gevel. Deze ladderbeugel voorkomt het zijwaarts wegglijden van de ladder en dankzij de dubbele stang is het ook niet mogelijk om de ladder achteruit te kantelen. Deze ladderborging is ook goed te gebruiken wanneer er sprake is van een overstek /uitstekende dakrand.

Ladderborging met 2 stangen Kopen?

De meeste gestelde vragen over ladderborging

Is een Ladderborgingpunt verplicht?

Pandeigenaren of vastgoedbeheerders zijn wettelijk verplicht om een veilige daktoegang te verzorgen wanneer iemand het dak van hun pand moet betreden.  Een ladderborgingspunt met signaleringbord over hoe het dak betreden mag worden is dan een minimale vereiste. Lees meer over ladderborgingspunten

Wat is een ladderborgingspunt? 

Een ladderborgingspunt is een eenvoudige u-vormige beugel die ervoor zorgt dat de ladder bij gebruik op hoogte niet zijwaarts of onderuit kan glijden. Een ladderborgingspunt voorkomt valgevaar bij daktoetreding en is een vast onderdeel van de ladder opstelplaats. 

Wat is het beste ladderborgingspunt?

Het beste ladderborgingspunt is universeel te gebruiken voor alle merken ladders. Een mobiele ladder moet opgesteld worden onder 70/75 graden. Sommige ladderborgingspunten zijn uitgevoerd met een vaste lip waar je een sport van de ladder achter kan haken. Omdat verschillende merken ladders verschillende sport afstanden hanteren is het dan niet mogelijk de ladder in de juiste gradenstand te plaatsen. Een goed ladderborgingspunt heeft 2 stangen of een flexibele gesp zodat het universeel te gebruiken is.

Wat kost een ladderborgingspunt?

Een goed ladderborgingspunt dat voldoet aan alle eisen hoeft niet duur te zijn. Gemiddeld kost een ladderborgingspunt tussen de € 60 – € 110 euro afhankelijk van het materiaal.

Wat is een ladder opstelplaats?

Een ladder opstelplaats in een vaste plek waar voorzieningen zijn getroffen om een mobile ladder veilig op te stellen. De minimale vereisten voor een ladder opstelplaats zijn een ladderborgingspunt met signaleringsbordje. Het signaleringbordje maakt duidelijk onder welke voorwaarden men het dak mag betreden.

Ladder Opstelplaats 

Een ladder opstelplaats is de vaste locatie bij een bedrijfspand waar het dak met een draagbare ladder betreden kan worden. Een ladder opstelplaats is standaard voorzien van een borgingspunt en een signaleringsbord waarop de regels voor daktoetreding staan.  

Heb je vragen over ladderborging of veilige daktoegang? Neem dan contact op met onze klantenservice 0113-37 64 44. Onze specialisten beantwoorden graag jouw vragen. 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.