Gratis verzending in Nederland vanaf € 150,-
Meer dan 100 jaar ervaring!
100% Nederlandse producten
Voldoet aan de veiligheidsnormen!
Van advies tot maatwerk
Bordestrap op maat gemaakt. Verrijdbare Bordestrap Zwart gecoat

Specialist in trappen op maat gemaakt

Bordestrap op maat gemaakt

Kom je er met de ‘standaard’ bordestrappen niet uit, dan maakt ALGA de bordestrap op maat. We kijken samen naar de omstandigheden en de wensen van de gebruikers en passen de trap of het werkbordes daar op aan. Ga je bijvoorbeeld binnen of buiten aan de slag? Onze specialisten helpen jou graag bij de configuratie van een bordestrap op maat. Vervolgens wordt de uitkomst hiervan samengevat in een tekening zodat je zeker weet dat de trap 100% past bij de werkzaamheden waarvoor jij de bordestrap laat maken. 

Offerte bordestrap aanvragen
bordestrap op maat gemaakt met brede treden

3 tips voor het kiezen van de juiste breedte maat.

De breedte van een Bordestrap 

Standaard gaan we bij een bordestrap uit van een breedte van 80 cm tussen de stijlen. Een bordestrap kan ook op 60 cm. of 100 cm. breed tussen de stijlen geleverd worden. Er zijn natuurlijk ook situaties die vragen om een breedte op maat gemaakt. Bijvoorbeeld omdat er een beperkte ruimte is tussen stellingen of machines. 

3 tips voor het kiezen van de juiste breedte maat.  

  • Beschikbare ruimte op hoogte, maar ook over de vloer. Want bij een smalle trap hoort, afhankelijk van de bordeshoogte, ook een stabiliteitsbalk. 
  • Dragen gebruikers gereedschap mee naar boven?
  • Dragen gebruikers persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)? 

 

Bordestrappen
Werkbordes van een bordestrap op maat gemaakt

Veilig werken op hoogte

bordestrap op maat: het werkbordes 

Het bordes is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de verrijdbare bordestrap. Het is tenslotte de plek waar jij je werkzaamheden veilig wilt uitvoeren. Aan het werkbordes wil je dus geen concessies doen. De maat van het werkbordes pas je aan aan de werkomstandigheden. Gebruik je de trap in een logistiek centrum, dan volstaat vaak een kleiner bordes. Maar gebruik je de bordestrap, bijvoorbeeld tijdens onderhoudswerkzaamheden aan een vrachtwagen of bus, dan is ruimte belangrijk. Je houd dus rekening met de werkomstandigheden, gereedschappen en het dragen van eventuele PBM’s.

Bordestrappen

Leuningwerk bij een bordestrap op maat

Veilig werken op hoogte begint met het wegnemen van valgevaar. Bij een verrijdbare bordestrap is het leuningwerk essentieel om valgevaar te voorkomen. Bij een hoogte vanaf 50 cm. is een leuning tenslotte al verplicht. Voor het leuningwerk rond het werkbordes van de trap zijn verschillende keuzes mogelijk. Standaard is het leuningwerk rondom gesloten. Maar als de omstandigheden of werkzaamheden het vragen kun je er voor kiezen één zijde open leuning te laten. Je kunt dan werken met kettingwerk of een zelfsluitend klaphekje monteren om valgevaar te voorkomen.

Verschillende antislip treden voor bordestrappen

Een bordestrap kan uitgevoerd worden met verschillende antisliptreden. Ook de treden pas je aan aan de omstandigheden waarin de bordestrap wordt gebruikt. Wordt de trap buiten of binnen gebruikt? Is er sprake van natte of koude omstandigheden of is er er kans op vervuiling of het achterblijven van restmateriaal? De standaard antislip trede is een dichte trede met een stevig profiel. Veilig, comfortabel en ideaal voor binnengebruik onder normale omstandigheden. De geponste antislip trede is voorzien van ronde openingen. Deze trede kan zowel binnen als buiten worden gebruikt of in ruimtes waar met vloeistoffen wordt gewerkt. De graepel antislip trede is een grof opengewerkt profiel en ideaal onder zware omstandigheden. Restmaterialen vallen er door en dankzij het grove antislip profiel zorgen de resten van bijvoorbeeld (vettige) vloeistoffen of restmaterialen niet voor valgevaar.

Mogelijkheden en opties Bordestrappen

Naast de verschillende maatvoeringen in de breedte en gewenste hoogte, het leuningwerk en de type treden, zijn er nog veel meer keuzemogelijkheden voor een bordestrap. De ondergrond en omstandigheden bepalen welk type wielen wordt gebruikt. Om de veiligheid te vergroten kun je bijvoorbeeld ook nog kiezen om de open zijdes van de leuningen af te sluiten met ketting of een zelfsluitend poortje. Ben je afhankelijk van een bepaalde doorgangshoogte tussen verschillende ruimtes, dan kies je voor in hoogte verstelbaar leuningwerk. 

Gediplomeerde en gecertificeerde adviseurs 

De mogelijkheden voor een bordestrap op maat zijn min of meer eindeloos. Weet je het niet zeker en heb je hulp en advies nodig? ALGA heeft gediplomeerde en gecertificeerde adviseurs in die dienst. Zij geven advies op maat en zorgen ervoor dat een bordestrap naadloos past bij jouw situatie en werkzaamheden. Daarnaast ben je er dan ook zeker van dat jouw bordestrap en/of werkbordes past en voldoet aan hoogst gestelde normen en veiligheidseisen.

Advies of een Afspraak?

Wil je meer weten over bordestrappen, of hoe jij een bordestrap in jouw situatie kunt toepassen? Wil je advies, of een afspraak op locatie?  Je bent er dan zeker van dat jouw trap, of werkbordes past en voldoet aan hoogst gestelde normen en veiligheidseisen. Onze specialisten staan voor je klaar!

Wij helpen je graag verder.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen over bordestrappen

Wat is de levertijd van een Bordestrap of platformtrap?

De gemiddelde levertijd van onze bordestrappen is 5-10 werkdagen. Heb je speciale wensen? Neem dan contact op met onze klantenservice dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Waarom is de prijs op aanvraag bij Bordestrappen?

Je kunt onze bordestrappen naar wens samenstellen. Standaard worden onze bordestrappen geleverd met een leuning rondom het bordes. maar je kunt ook voor een open zijde kiezen. Zo zijn er nog meer onderdelen waarmee je rekening moet houden als je een bordestrap samenstelt: 

  1. Platformhoogte
  2. Werkhoogte
  3. Graden Stand 
  4. Breedte van de trap 
  5. Keuze in treden profiel
  6. Leuningwerk rondom bordes 

Aan welke norm moet een bordestrap voldoen?

Een verrijdbare bordestrap moet aan de norm NEN-EN-14122-3 voldoen. Het is de bedoeling dat dit deel van ISO 14122 samen wordt gebruikt met ISO 14122-1 om de vereisten voor trappen, trappen en leuningen te geven. De ISO 14122-serie is als geheel toepasbaar als toegang voor gebouwen, stationaire als mobiele machines waar toegangsmiddelen nodig zijn. 

Wat is een Bordestrap?

De naam zegt het al een bordestrap is een aluminium trap die is voorzien van een werkbordes of tussenbordes. Je kunt bordestrappen onderverdelen in draagbare bordestrap, verrijdbare bordestrap of vaste bordestrappen. Waar draagbaar klimmateriaal altijd standaard materiaal betreft kunnen de vaste en verrijdbare bordestrappen op maat gemaakt worden. 

Wat is de platform of bordeshoogte bij een bordestrap?

Dat is per bordestrap verschillend we maken onze bordestrappen van 2 tot 14 treden. Daarmee is de bordeshoogte oplopend van 0,44 tot 3.10 meter hoogte. Moet je bordeshoogte aan speciale maten voldoen vraag onze klantenservice via info@alga.nl naar de mogelijkheden.

Wat is de standaard breedte van een bordestrap?

De standaard breedte van een bordestrap tussen de stijlen is 80 cm. Met een breedte over de stijlen is dan 88 cm. We kunnen onze trappen ook op een breedte van 60/68 cm of 100/108 cm leveren. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice via info@alga.nl of bel 0113 37 64 44

Wat is de werkhoogte van een Bordestrap?

Om de werkhoogte van een bordestrap te berekenen tel je 2 meter op bij de bordeshoogte 

Welke graden stand of hellingshoek heeft een bordestrap?

We leveren onze bordestrappen standaard met een hellingshoek van 45 of 60 graden. Wanneer een trap op maat gemaakt moet worden met een afwijkende bordeshoogte kan de graden stand wijzigen. Als dit van toepassing is ontvangt de klant altijd eerst een tekening. 

Welke treden worden er in een bordestrap geplaatst?

We hebben bij ALGA de keuze uit 3 verschillende typen treden. Je kunt kiezen voor het profiel AT. Dit zijn vlakke gesloten treden met een stevig antislip profiel, geschikt voor gebruik binnen of een droge omgeving. Daarnaast kan een bordestrap ook uitgevoerd worden met geponste antislip treden. Dit open profiel geeft extra grip en is door de open structuur ook goed buiten te gebruiken of in een omgeving waar met vloeistoffen wordt gewerkt.