Meer dan 100 jaar ervaring!
100% Nederlandse producten
Voldoet aan de veiligheidsnormen!
Gratis verzending vanaf € 150,-
Van advies tot maatwerk
Bordestrap op maat gemaakt. Verijbare Bordestrap Zwart gecoat

Specialist in trappen op maat gemaakt

Bordestrap op maat gemaakt

Kom je er met de ‘standaard’ bordestrappen niet uit, dan maakt ALGA de bordestrap op maat. We kijken samen naar de omstandigheden en de wensen van de gebruikers en passen de trap of het werkbordes daar op aan. Ga je bijvoorbeeld binnen of buiten aan de slag? Onze specialisten helpen jou graag bij de configuratie van een bordestrap op maat. Vervolgens wordt de uitkomst hiervan samengevat in een tekening zodat je zeker weet dat de trap 100% past bij de werkzaamheden waarvoor jij de bordestrap laat maken. 

bordestrap op maat gemaakt met brede treden

3 tips voor het kiezen van de juiste breedte maat.

De breedte van een Bordestrap 

Standaard gaan we bij een bordestrap uit van een breedte van 80 cm tussen de stijlen. Een bordestrap kan ook op 60 cm. of 100 cm. breed tussen de stijlen geleverd worden. Er zijn natuurlijk ook situaties die vragen om een breedte op maat gemaakt. Bijvoorbeeld omdat er een beperkte ruimte is tussen stellingen of machines. 

3 tips voor het kiezen van de juiste breedte maat.  

  • Beschikbare ruimte op hoogte, maar ook over de vloer. Want bij een smalle trap hoort, afhankelijk van de bordeshoogte, ook een stabiliteitsbalk. 
  • Dragen gebruikers gereedschap mee naar boven?
  • Dragen gebruikers persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)? 

 

Werkbordes van een bordestrap op maat gemaakt

Veilig werken op hoogte

bordestrap op maat: het werkbordes 

Het bordes is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de verrijdbare bordestrap. Het is tenslotte de plek waar jij je werkzaamheden veilig wilt uitvoeren. Aan het werkbordes wil je dus geen concessies doen. De maat van het werkbordes pas je aan aan de werkomstandigheden. Gebruik je de trap in een logistiek centrum, dan volstaat vaak een kleiner bordes. Maar gebruik je de bordestrap, bijvoorbeeld tijdens onderhoudswerkzaamheden aan een vrachtwagen of bus, dan is ruimte belangrijk. Je houd dus rekening met de werkomstandigheden, gereedschappen en het dragen van eventuele PBM’s.

Leuningwerk bij een bordestrap op maat

Veilig werken op hoogte begint met het wegnemen van valgevaar. Bij een verrijdbare bordestrap is het leuningwerk essentieel om valgevaar te voorkomen. Bij een hoogte vanaf 50 cm. is een leuning tenslotte al verplicht. Voor het leuningwerk rond het werkbordes van de trap zijn verschillende keuzes mogelijk. Standaard is het leuningwerk rondom gesloten. Maar als de omstandigheden of werkzaamheden het vragen kun je er voor kiezen één zijde open leuning te laten. Je kunt dan werken met kettingwerk of een zelfsluitend klaphekje monteren om valgevaar te voorkomen.

Verschillende antislip treden voor bordestrappen

Een bordestrap kan uitgevoerd worden met verschillende antisliptreden. Ook de treden pas je aan aan de omstandigheden waarin de bordestrap wordt gebruikt. Wordt de trap buiten of binnen gebruikt? Is er sprake van natte of koude omstandigheden of is er er kans op vervuiling of het achterblijven van restmateriaal? De standaard antislip trede is een dichte trede met een stevig profiel. Veilig, comfortabel en ideaal voor binnengebruik onder normale omstandigheden. De geponste antislip trede is voorzien van ronde openingen. Deze trede kan zowel binnen als buiten worden gebruikt of in ruimtes waar met vloeistoffen wordt gewerkt. De graepel antislip trede is een grof opengewerkt profiel en ideaal onder zware omstandigheden. Restmaterialen vallen er door en dankzij het grove antislip profiel zorgen de resten van bijvoorbeeld (vettige) vloeistoffen of restmaterialen niet voor valgevaar.

Mogelijkheden en opties Bordestrappen

Naast de verschillende maatvoeringen in de breedte en gewenste hoogte, het leuningwerk en de type treden, zijn er nog veel meer keuzemogelijkheden voor een bordestrap. De ondergrond en omstandigheden bepalen welk type wielen wordt gebruikt. Om de veiligheid te vergroten kun je bijvoorbeeld ook nog kiezen om de open zijdes van de leuningen af te sluiten met ketting of een zelfsluitend poortje. Ben je afhankelijk van een bepaalde doorgangshoogte tussen verschillende ruimtes, dan kies je voor in hoogte verstelbaar leuningwerk. 

Gediplomeerde en gecertificeerde adviseurs 

De mogelijkheden voor een bordestrap op maat zijn min of meer eindeloos. Weet je het niet zeker en heb je hulp en advies nodig? ALGA heeft gediplomeerde en gecertificeerde adviseurs in die dienst. Zij geven advies op maat en zorgen ervoor dat een bordestrap naadloos past bij jouw situatie en werkzaamheden. Daarnaast ben je er dan ook zeker van dat jouw bordestrap en/of werkbordes past en voldoet aan hoogst gestelde normen en veiligheidseisen.

Advies of een Afspraak?

Wil je meer weten over bordestrappen, of hoe jij een bordestrap in jouw situatie kunt toepassen? Wil je advies, of een afspraak op locatie?  Je bent er dan zeker van dat jouw trap, of werkbordes past en voldoet aan hoogst gestelde normen en veiligheidseisen. Onze specialisten staan voor je klaar!

Wij helpen je graag verder.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.